POVODOM DANA PLANETA ZEMLJE

Galerija | Policija u OŠ „Čavle“ sudjelovala u obilježavanju dana „Sigurna djeca“

Kod učenika se nastoji razviti svijest o zdravom i pozitivnom načinu življenja, važnosti tolerancije i životu bez nasilja

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske povodom obilježavanja Dana planete Zemlje pridružili su se i ove godine učenicima Osnovne škole „Čavle“ u obilježavanju multidisciplinarnog dana „Sigurna djeca“, kojim se kod učenika  nastoje razviti pozitivni stavovi prema ekologiji, prirodi, sportu i zdravim navikama te  se razvijaju kompetencije u obrazovanju za održivi razvoj. 

Tako su jučer, 28.travnja, policijski službenici Odjela za prevenciju proveli drugu komponentu preventivnog projekta „Zdrav za 5“ – „Zaštita i uređenje okoliša“.

VIDEO DANA:

Policijski službenik Dario Tonković, učenicima sedmih razreda održao je kratku edukaciju o opasnostima elektroničnog nasilja, tzv cyberbulling, a s prigodno postavljenog info-punkta učenicima nižih razreda podijeljeno je oko 700 letaka i brošura te su im poklonjeni magneti. Uz to, učenici su policijskim službenicima odgovarali na pitanje zašto je važan otisak prsta te su za uspomenu dobili obrazac „Moj prvi otisak“, na kojem su prethodno ostavili otisak svog prsta.

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Rijeka prezentirali su rad potražnog psa i opremu vodiča psa, kao i  opremu i natjecanje u postavljanju šatora u šumskom predjelu pored škole, a djelatnici DVD-a Čavle omogućili su razgledavanje vatrogasnih vozila i opreme.

Učenici su sudjelovali u raznim vanjskim aktivnostima i igrama, a unutar škole s učenicima su organizirane radionice i predavanja poput radionice Gradskog društva Crvenog križa „Pružanje prve pomoći“, „Kodovi sigurnosti na vodi“, „Dan i noć“, „Trgovanje ljudima“,  radionica Zavoda za javno zdravstvo PGŽ-e o zdravim prehrambenim navikama i poremećajima u prehrani, zatim nekoliko radionica Sveučilišta u Rijeci, od kojih jedna o nenasilju i toleranciji i druge.

Svoje aktivnosti prezentirali su i predstavnici AK „Grobnik“, DVD-a Čavle, Pomorske škole Bakar, Udruge Žmergo, Udruge studenata medicine, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskoga primorja, Multimedijalnog centra Putevima Frankopana, Športskog ribolovnog društva „Rječina“.

Kroz sve navedene aktivnosti, radionice i predavanja učenici OŠ „Čavle“ razvijali su svijest o zdravom i pozitivnom načinu življenja, važnosti tolerancije i životu bez nasilja.        

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari