NE BAŠ MIRAN VIKEND

Policija u PGŽ zatvarala kafiće, fitness centar i rastjeravala ljude oko benzinske postaje

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Na današnjoj konferenciji za medije županijskog stožera civilne zaštite načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar izvijestio je kako je policija ipak imala dosta posla tijekom proteklog vikenda

O aktualnostima vezanim za koronavirus u Primorsko-goranskoj županiji na press konferenciji u utorak izvijestili su župan Zlatko Komadina, pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić , ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović i načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar.

Policija će i nadalje provoditi nadzor poštivanja odluka Stožera civilne zaštite, donesenih u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusom te poziva građane da ostanu doma i da se ne okupljaju, a svoje domove napuštaju samo iz opravdanih razloga, poruka je iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Policijska uprava primorsko-goranska zahvaljuje građanima koji su se za vrijeme uskrsnih odgovorno ponašali te ostali u svojim domovima sa svojim najbližima. Da je većina građana poslušala i poštovala odluke Stožera civilne zaštite, pa tako i Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, dokaz su i proteklih dana prazne ulice, trgovi, rive, šetnice i druga mjesta na kojima se inače okuplja velik broj ljudi.

Ipak, kako bi se odluke što dosljednije poštovale, policijski službenici su na brojnim lokacijama te obilaskom terena nadzirali njihovo provođenje. Tako je na kontrolnim punktovima zatečen određeni broj osoba koje su pokušale napustiti mjesto prebivališta bez odgovarajućih propusnica ili s propusnicama izdanim u drugu svrhu.

Osim toga, na području Rijeke i nekih drugih mjesta zatečeno je po nekoliko ili pak više osoba koje su na javnom mjestu konzumirale alkoholna pića te time počinili prekršaj iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, ali i kršili odluku o okupljanju na javnim mjestima.

“Prema našim opažanjima ali i dojavama građana, policija je intervenirala zbog okupljanja građana u ugostiteljskim objektima, ali i jednom fitness centru te kod benzinske postaje”, rekao je načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar.

“U proteklom tjednu policija je zabilježila i 890 pokušaja napuštanja mjesta prebivališta. Što se tiče samoizolacije, 11 je kršenja te mjere”, dodao je Dizdar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari