PROCEDURA (NI)JE BITNA

Boras Mandić: “Riječki sporazum nije potpisan u skladu sa zakonom”

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

“Prema zakonu, sporazum su prethodno trebala usvojiti općinska i gradska vijeća, što nije bilo učinjeno, zatim potpisati načelnici i gradonačelnici…”, rekao je Boras Mandić

Riječki sporazum o zajedničkom koordiniranju aktivnosti civilne zaštite u vezi kretanja stanovnika s područja Viškova, Rijeke, Kastva, Klane, Jelenja i Čavli koji su potpisali gradonačelnici i načelnici nije valjan.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Marko Boras Mandić komentirao na press konferenciji za medije u utorak to što je nekoliko gradova i općina na riječkom području potpisalo sporazum o zajedničkom koordiniranju aktivnosti Civilne zaštite, kako građani na njihovu području ne bi morali imati propusnice.

No, objasnio je da su, prema zakonu, sporazum prethodno trebala usvojiti općinska i gradska vijeća, što nije bilo učinjeno, zatim potpisati načelnici i gradonačelnici, poslati ga Županijskom stožeru Civilne zaštite, a on nacionalnom stožeru na suglasnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari