Policija uhvatila vozača (36) Smarta, vozio je u Opatiji s više od dva promila alkohola u krvi

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Proteklog tjedna dogodilo se 57 lakših prometnih nesreća, u kojima je sedam osoba lakše ozlijeđeno, stoji u izviješću.

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 57 lakših prometnih nesreća, u kojima je sedam osoba lakše ozlijeđeno.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 83.000 eura.

U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak i jedan strani državljanin te šest alkoholiziranih vozača.

Ukupno su alkotestirana 172 vozača, od kojih je kod njih 15 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg,  a kod jednog do 0,50 g/kg.

Najveća koncentracija alkohola od 2,11 g/kg  izmjerena je 26. prosinca oko 22.20 sati na području Opatije, gdje je policija zaustavila 36-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Smart, riječkih registracijskih oznaka.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih sedam je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina života, a tri u dobi između 18. do 25. godina života.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, odnosno počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv spomenutog vozača policija je podnijela optužni prijedlog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari