POMOĆ ZA MALOG TEA: Nakon Malinske, humanitarni koncerti u Crikvenici i Novom Vinodolskom

 U Malinskoj je u srijedu održan prvi u nizu humanitarnih koncerata za liječenje malenoga Tea Jelenovića. Atmosferu u punoj dvorani zagrijali su brojni glazbenici, Mia Negovetić, Damir Kedžo, Katja Budimčić, Mauro Staraja, Dena, Klapa Tramuntana, Klapa Kaštadi, Klapa Rašketa, Tamburaški sastav Boduli, Bona forma, L’Amour band i Grupa Insula. Prodano je 900 ulaznica, a ovoj humanitarnoj akciji odazvali su se i brojni otočki sponzori.

Organizatori se posebno zahvaljuju Općini Malinska-Dubašnica, Općini Dobrinj, TZO Malinska-Dubašnica, TZO Dobrinj te svima koji su podržali akciju i pripomogli u organizaciji. Teovi roditelji posebno se zahvaljuju velečasnom Antonu Zecu na riječima podrške i ljubavi.

koncert

Nastavak ove humanitarne akcije, koncerti “Za Teov prvi korak” slijede već ovog vikenda.

Podsjetimo, Teo Jelenović rođen je 3. rujna 2015. s dijagnozom ARTROGRIPOZA, rijetkom bolešću koja se manifestira ukočenošću zglobova, tetiva i slabom pokretljivošću mišića. Kod malenoga Tea zahvaćene su noge i ruke u laktovimakoje može savinuti samo do određene granice. U našoj zemlji ta je bolest izuzetno rijetka i nema puno iskustva u liječenju te su roditelji malog

Tea pronašli kliniku u Njemačkoj (u Aschau im Chiemgau orthopädische Kinderklinik) koja je do sada imala preko 500 takvih slučajeva. Za nastavak liječenja potrebno je prikupiti sredstva kako bi Teo jednog dana prohodao i samostalno koristio svoje ručice. Procijenjeni troškovi operacija, ortoza i fizikalnih terapija, koje će uslijediti nakon faze gipsanja po Ponseti metodi, odnosno višegodišnje liječenje, iznose oko 100 000 eura. Budući da HZZO ne pokriva liječenje u inozemstvu jer ta bolest nije uvrštena na listu rijetkih bolesti, prijatelji obitelji pokrenuli su humanitarnu akciju u kojoj će se održati niz koncerata kojima su se odazvali brojni glazbenici! Ovog vikenda za malog Tea pjevaju klape u Novom Vinodolskom te dječji zborovi, sastavi i drugi glazbenici, dan nakon, u Crikvenici.

mia-negovetic

U Domu kulture u Novom Vinodolskom, ove subote, 12.prosinca u 19 sati održat će se 17.Smotra klapa u Novom Vinodolskom, na kojoj će nastupiti klape Pinguentum iz Buzeta, Teranke iz Pule, Tić iz Tribalja, Senjkinje iz Senja, Škrljevo iz Škrljeva, Luna iz Kožina, Vinčace iz Novog Vinodolskog, Puntape ( u suradnji s klapom Žurnada ) i Pučki pivači iz Novog Vinodolskog, a prihod od ulaznica u potpunosti ide za nastavak liječenja Tea Jelenovića.

Dan nakon Novog Vinodolskog i Crikvenica pjeva za Tea. U Gradskoj sportskoj dvorani, s početkom u 19 sati nastupit će Školski zborovi OŠ Ivana Mažuranića, OŠ Zvonka Cara, OŠ Vladimira Nazora, tamburaški sastav Baruffa, sastav Frankopani, Grupa Point, Grupa Trio marinero, Grupa Trend, band Nadzorni odbor, Šajeta, Mauro Antić, Klapa Žurnada, Klapa Kirice i Neven Barac. Za ovaj Crikvenički koncert ulaznice se mogu kupiti u petak, 11.prosinca od 15 sati nadalje na štandu OŠ Zvonka Cara, u sklopu adventskog sajma u Crikvenici!

Kod ulaza na oba koncerta moći će se kupiti zbirka pjesama „Teov put do prvog koraka“, platnene vrećice s logom ovčice i božićni ukrasi koje su izradila djeca i učenici krčkih vrtića i škola.

Također u nedjelju. 13.prosinca će se u sklopu iste akcije, na Bazenima Kantrida igrati humanitarna vaterpolo utakmica između Amaterskog vaterpolo kluba Šilo i vaterpolo kluba Vrsar s početkom u 17 sati. Amaterski vaterpolo klub Šilo će za svaki postignuti gol donirati 50 kuna.

teo4

Humanitarna akcija “Za Teov prvi korak” trajat će do 30.prosinca 2015. godine, a sredstva se mogu donirati i uplatom na žiro računa, otvoren posebno za ovu humanitarnu akciju, u Erste & Steiermärkische bank d.d., na HR 2424020063102950832 (za uplate iz inozemstva potrebno je navesti Swift / Bic : ESBCHR22 )

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari