Pomorskim hodočašćem svetom Nikoli u Kraljevici počelo obilježavanje Dana grada

foto: riprsten.com

Višednevno obilježavanje blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, putnika, ribara i djece započelo je proteklog vikenda u organizaciji Apostolata mora Riječke nadbiskupije.

Nakon subotnjeg Kapetanskog bala u Hotelu Bonavia kojeg je organizirala Udruga pomorskih kapetana Sjevernog Jadrana, u nedjelju 29. studenog upriličeno je tradicionalno sedamnaesto hodočašće do svetišta svetog Nikole u Kraljevici, najstarijeg u Hrvatskom primorju. Hodočašćem je ujedno počeo višednevni program obilježavanja Dana grada Kraljevice.

Konvoj brodova s hodočasnicima predvođen brodom Lučke kapetanije Rijeka “Sv. Vid” (iz Rijeke je isplovilo pet brodova, a pred Bakarskim zaljevom čekala su još dva) isplovio je ujutro iz Rijeke kako bi hodočasnici već u u 11 sati nazočili misi u crkvi Svetog Nikole u Kraljevici. Hodočasnike su na rivi dočekali Kraljevičani koji su ih otpratili do svetišta sv. Nikole gdje je misu je predvodio velečasni Luka Lučić, povjerenik Apostolata mora Riječke nadbiskupije.

“Nastavljamo lijepu tradiciju. Ove godine je sveti Nikola osigurao mirno more i prekrasno vrijeme. Krenuli smo u Kraljevici tragom svetog Nikole. Želimo da pomorstvo i brodogradnja, naša tradicija, napreduju. Nadam se da smo s gradskim i poduzetničkim aktivnostima na dobrom tragu,” poručila je gradonačelnica Kraljevice Nada Turina- Đurić a prenosi portal riprsten.com.

Na povratku iz Kraljevice brodovi iz konvoja kojima se pridružio i školski brod Pomorske škole Bakar “Vila Velebita 2” mještanima Bakarca uputili su pozdrav sirenom, a konvoj je potom zastao i u Kostreni, da bi se u Rijeku vratio navečer.

Foto: riprsten.com

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari