POMOZITE IM! Roditelji drenovskih školaraca prikupljaju sredstva za nabavku školskih „pametnih ploča“

Grupa roditelja učenika Osnovne škole Fran Franković iz Rijeke pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za nabavu pametnih ploča za potrebe nastave u toj školi na Drenovi

Ovom inicijativom žele djeci omogućiti pristup obrazovanju iz 21.stoljeća, jer se „promijenilo vrijeme i okolnosti u kojima živimo, tehnologije napreduju a ovo je razdoblje interneta i komunikacije koje su na sasvim drugoj razini od one prijašnje“.

Njihovo zamolbu za uključivanje što većeg broja tvrtki i građana u njihovu akciju prenosimo u cijelosti:

„Poštovani, ovim putem Vas molim da podržite našu akciju za prikupljanje sredstava za nabavu pametnih ploča za našu školu.

Obzirom da financijska situacija u zemlji ne omogućuje ministarstvu da opremi škole tehnologijom koja je danas neophodna kako bi se djecu motiviralo na učenje i kritičko promišljanje, sami smo se organizirali u prikupljanju sredstava neophodnih za opremanje škole pametnim pločama.

Svi roditelji djece koja pohađaju školu će sami donirati sredstva, ali na žalost taj iznos nam nije dovoljan kako bi se škola u potpunosti opremila, obzirom da škola ima 20 učionica. Mi bismo bili presretni ukoliko bi uspjeli prikupiti sredstva bar za opremanje učionica STEM predmeta.

Smatramo da hrvatski obrazovni sustav ima vrhunske profesore i učitelje, ali alati pomoću kojih to znanje trebaju prenositi na učenike nisu u skladu s vremenom u kojem živimo.

Vjerujemo da ste i vi svjesni da danas sve više i više učenika završava škole i fakultete bez znanja potrebnih za zapošljavanje i rad, što i poslodavcima znatno otežava samo poslovanje.

Stoga ovu našu zamolbu možete shvatiti i kao ulaganje u budućnost, jer će za 4-8 godina ova djeca izaći iz srednje škole i možda se zaposliti baš u Vašoj tvrtci.

Molim vas da podržite ovu akciju, makar i simboličnim iznosom, jer i najmanji iznos nam pomaže da budemo stepenicu bliže ostvarenju našeg cilja.

Budite zajedno s nama dio rješenja, a ne dio problema. Unaprijed zahvaljujemo i srdačan pozdrav“, stoji u obraćanju javnosti roditelja djece OŠ Fran Franković.

Podaci za uplatu donacija za nabavku pametne ploče:

OŠ FRAN FRANKOVIĆ
IVANA ŽORŽA 17A
51000 RIJEKA
IBAN:HR3924020061100110373 MODEL: 00
POZIV NA BROJ: 09-2017
OPIS PLAĆANJE : DONACIJA ZA PAMETNE PLOČE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari