EVOCIRANJE USPOMENA

Video | PONOVNO ZAJEDNO! Okupio se 1.a OŠ Pećine iz 1960. godine! Prepričavale su se zgode, a budućim generacijama darovali su – stablo!

Zanimljiv susret dogodio se danas u dvorištu Osnovne škole Pećine

Sastali su se učenici 1.a razreda, aktualnog te 1. razreda generacije 1960/61. Ovi malo stariji prvašići obilježili su 60 godina od polaska u školu i mlađima poklonili stablo koje je posađeno u školskom vrtu.

Bila je to naravno prilika za evociranje uspomena.

Ovo je 1. a Osnovne škole Pećine iz 1960/1961. danas ponovno u šklolskom dvorištu. Prošle godine okupili su se povodom 60 obljetnice polaska u školu.

Na druženju su i osmislili vrijednu inicijativu koju su danas proveli u djelo – OŠ Pećine poklonili su stablo!

Svaki susret je i prilika za prepričavanjem zgoda od prije 60 godina, tako je bilo i danas. Prelijepe su to uspomene, poručuje gospođa Iva.

Stablo su posadili djelatnici Čistoće, a tko će se o njemu ubuduće brinuti rekli su Kanalu Ri Sven Lukas i Antonija Pavičić

Lijepa inicijativa bivših prvašića razveselila je cijelu školu!

Godine 1960. bila su dva 1. razreda u kojima je bilo 80-tak učenika – danas ih je troduplo manje. Kroz ova vrata sljedeće godine prvi put će ući 23 učenika i uživati u hladu stabla koje im je u naslijeđe ostavila generacija iz 1960 godine, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari