Popularni “Kauboji” u HKD-u na Sušaku  otvaraju sezonu gostovanja Teatra Exit

HKD na Sušaku u novu sezonu ulazi s novim gostovanjima – Teatar Exit u Rijeku dolazi s pet predstava za pet četvrtaka! Prva na rasporedu je nagrađivana predstava „Kauboji“ redatelja Saše Anočića, u četvrtak 19.9. s početkom u 19 sati.

U predstavi glume Damir Klemenić, Matija Antolić, Saša Anočić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Rakan Rushaidat, Radovan Ruždjak i Ivana Starčević, a ovako ju opisuje redatelj Saša Anoćić:

Osmero ljudi (mjesto radnje je neodređeno) našlo se zajedno s jednim ciljem: napraviti kaubojsku predstavu. Tih osam likova, osam karaktera pratimo od početka, tj. od audicije pa sve do konačnog proizvoda – premijere. Svi ti akteri (uglavnom gubitnici) tijekom rada na predstavi razvijaju svoje životne priče utječući neminovno jedni na druge; svi se polako hvataju za predstavu i shvaćaju je kao borbu sa samim sobom te ujedno gledaju na nju kao na priliku života. Ne u egzistencijalnom smislu, već kao svoju životnu metaforu: pobijediti život, biti iznad svakodnevnog preživljavanja, tj. možda prvi puta u životu doći do kraja i to kao pobjednik. A pobjeda je sama predstava. Predstava ima manire najklasičnijeg mjuzikla (i to je urađeno namjerno), a nadamo se da prati (možda čak i nadograđuje) dosadašnju egzitovsku estetiku.

 

Ulaznice po cijeni od 120,00 kn za parter i 100,00 kn za mjesto na balkonu mogu se kupiti preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i caffe baru Nad Urom te sat vremena prije početka predstave na blagajni HKD-a na Sušaku.

Nakon „Kauboja“ na pozornicu HKD-a na Sušaku u četvrtak 3. listopada dolazi predstava „Kako misliš mene nema?!“ s Filipom Juričićem i Amarom Bukvićem, a 17. listopada gostuje još jedan jaki glumački dvojac – Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček s predstavom „Dvoje“. U ovoj godini organizirat će se još dva exitovska gostovanja četvrtkom i to u studenom i prosincu, a zbog velikog interesa riječke publike koja je već skoro popunila dvoranu HKD-a za „Kauboje“ ova se suradnja vjerojatno nastavlja i u 2020. godini.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari