EUROPEAN BEST DESTINATIONS

Popularni web portal presudio: Rijeka među korona najsigurnijim destinacijama za turiste!

Ilustracija: Štefan Brajković

Popularna web platforma namijenjena informiranju turista europeanbestdestinations.com uvrstila je Rijeku, zajedno sa Zagrebom i Cavtatom među Koronavirusne sigurne destinacije za turiste u Europi.

Od početka ove zdravstvene krize European Best Destinations milijunima putnika redovno šalje informacije o situaciji s objavom ažuriranih karata u stvarnom vremenu situacije povezane s koronavirusom Covid-19 u svijetu (WHO).

Mnoge europske zemlje otvaraju svoje granice, avio komopanije su započele s letovima a i hoteli se također ponovo otvaraju. Nakon tjedana preporuka „ostani doma“, putnici žele putovati u Europu, ali nisu sigurni gdje bi mogli putovati i ne znaju koje sigurnosne mjere se poduzimaju u zemljama i regijama.

Europeanbestdestinations.com je za njih odabrala ona odredišta koja su najmanje pogođena Covid-19 (do 260 puta manje slučajeva Covid-19), odnosno ona koja su također implementirala specifične protokole koji se tiču higijene u smještaju, restoranima, trgovinama, dostupnosti maski i socijalnog distanciranja.

Ova odredišta također imaju veći broj bolničkih kreveta po stanovniku u odnosu na većinu europskih zemalja i zato se smatraju kao koronavirusne sigurne destinacije.

Za Rijeku koja je već uvrštena u Europska najbolja odredišta, ovo uvrštenje na popis Europskih najsigurnijih destinacija znači još veću promociju među putnicima, medijima i turističkim stručnjacima na najposjećenijoj web stranici posvećenoj turizmu u Europi.

Od 2009. EBD surađuje s glavnim turističkim uredima u Europi s ciljem nagrađivanja i isticanja najposjećenijih destinacija putem svoje web stranice i društvenih mreža (+6 milijuna posjetitelja i tisuće pratilaca na Facebooku, Twitteru, Pinterestu i 80.000.000 eura medijskog izvještavanja).

Već 5 godina surađuju s Europskom komisijom na promicanju održivog turizma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari