OVE SRIJEDE

„Poremećaji glasa, govora, jezika i gutanja u odrasloj dobi“ novo je predavanje Sveučilišta za 3. dob

U sklopu programa Sveučilište za 3. dob, izv. prof. dr. sc. Zdravko Kolundžić će u srijedu, 16. veljače održati predavanje „Poremećaji glasa, govora, jezika i gutanja u odrasloj dobi“.

Predavanje će se održati za Zoom platformi s početkom u 17 sati, a svi zainteresirani mogu se uključiti putem poveznice (Meeting ID: 861 2845 6543; Passcode: 655121).

Na predavanju će prof. Kolundžić koji predaje na preddiplomskom sveučilišnom studiju Logopedije Sveučilišta u Rijeci dati prikaz promjena funkcija koje se u tijelu događaju starenjem, a vezane su uz prezbiakuziju, prezbifoniju i prezbifagiju. Bit će riječi i o stečenim poremećajima komunikacije kao posljedice bolesti SŽS ili trauma, a razgovarat će se i o prevenciji i pravovremenom traženju stručne pomoći.

VIDEO DANA:

Prof. Kolundžić 28 godina je radio na poslovima logopeda u Općoj županijskoj bolnici Požega, bio je voditelj jedinice za znanstveno-istraživački rad i nastavu u bolnici, a od 2020. godine voditelj je studija Logopedija Sveučilišta u Rijeci te predstojnik Logopedskog centra.

Sveučilište za 3. dob edukativni je program kojeg Sveučilište u Rijeci provodi u suradnji s Gradom Rijeka, namijenjen zainteresiranim građanima s prebivalištem u Primorsko-goranskoj županiji, starijima od 55 godina i sa završenom srednjom školom ili višim stupnjem obrazovanja.

Više informacija o programu dostupno je na web stranici Sveučilišta za 3. dob, a informacije se mogu dobiti i putem maila 3dob@uniri.hr ili na broj telefona 051 854 861.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari