PREDAVANJA I PRAKTIČNI DIO

Učenici Crikvenice i Vinodolske općine sudjelovali u programu „Prvi koraci u prometu“

Predavanja i praktični dio učenicima su održali policijski službenik Zoran Škoro i djelatnik Doma mladih Josip Šarlija koji su postavili i prometni poligon opremljen semaforima, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, kao i pješačkim prijelazima. Tako su djeca imala priliku usvojiti osnovna znanja o kretanju u prometu.

U nastavku provedbe programa „Prvi koraci u prometu“ policijski službenici Policijske postaje Crikvenica su u suradnji s djelatnicima Doma mladih Rijeka organizirali preventivnu akciju u cilju zaštite djece kao najugroženije skupine sudionika u prometu.

Ovom akcijom su obuhvaćeni učenici 1. razreda osnovnih škola na području Crikvenice, Novog Vinodolskog te Vinodolske općine, a sadržaji programa usmjereni su na povećanje sigurnosti djece u prometu, usvajanje znanja i vještina pravilnog ponašanja u prometu,  kao i njihovom sigurnom kretanju od kuće do škole.

VIDEO DANA:

Program „Prvi koraci u prometu“ provodi se u trajanju od dva školska sata, teorijski dio-predavanjima u učionicama, a praktični dio na školskom igralištu, odnosno u sportskim dvoranama u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.

Predavanja i praktični dio učenicima su održali i savjetovali ih policijski službenik Zoran Škoro te djelatnik Doma mladih Josip Šarlija koji su postavili i mali prometni poligon opremljen semaforima, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, kao i pješačkim prijelazima. Tako su djeca imala priliku usvojiti osnovna znanja i vještine kretanja u prometu.

Inače, preventivni program  „Prvi koraci u prometu“ provodi se od 1998. godine u suradnji policijskih službenika prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske s djelatnicima Doma mladih Rijeka te Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama s nadležnim službama Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari