DVOSTRUKO MANJE

Poropat: “Rijeka je europski prvak po najmanjem broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika!”

U Rijeci je do sada zabilježeno 23 zaraženih na 100 tisuća stanovnika, što je u europskim razmjerima vjerojatno rekord među većim gradovima

“Ponosam sam na svoje sugrađane koji su se vrlo odgovorno pridržavali uputa stožera civilne zaštite u korona-krizi, a posebne zahvale upućujem medicinskom osoblju koje je najzaslužnije za ove odlične rezultate u zaštiti od pandemije, kako u Rijeci tako i u Primorsko-goranskoj županiji”, rekao je danas u uvodu informativne emisije Kanala RI Andrej Poropat, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Poropat je otkrio jedan zanimljiv podatak: Rijeka je možda i europski prvak po najmanjem broju zaraženih osoba u odnosu na broj stanovnika! Naime, u Rijeci je do sada zabilježeno 23 zaraženih na 100 tisuća stanovnika, što je u europskim razmjerima vjerojatno rekord među gradovima slične veličine!

Kada se u obzir uzme cijela Hrvatska, broj  zaraženih osoba na 100 tisuća stanovnika je dvostruko veći od onog riječkog – 46.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari