OVOG PETKA

Port of Dance u petak predstavlja plesni laboratorij Baleta HNK Ivana pl. Zajca „Inside Out“ i VR predstavu „Gli amanti“

Riječki festival suvremenog plesa Port of Dance za svoj treći dan, petak 12.5., najavljuje dvije predstave – plesni laboratorij u izvedbi Baleta HNK Ivana pl. Zajca „Inside Out“ i predstavu snimljenu u tehnici virtualne stvarnosti (VR) „Gli amanti“ talijanskog koreografa Adriana Bolognina.

Program „Inside Out“ održat će se u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu, a sastavljen je od 6 koreografija mladih plesača/koreografa baletnog ansambla HNK Ivana pl. Zajca, napravljenih upravo za Port of Dance festival. Ideja umjetnika je izgraditi jednu kolektivnu izvedbu, umjesto večeri sastavljenih od mnogo različitih koreografija. Izvodit će se „Pasión inútil“ koreografa Àlvara Olmeda, „Adam & Eva/O“ Michelea Pastorinia, „ellesiG“ Jannea Boerea, „guregura“ u koreografiji Alejandra Poloa, „One, No one, and 100 000“ nastala u koreografiji kolektiva i „Aubuscule“ Thomasa Krähenbühla.

Kao uvod u treći dan festivala ponovno ide VR predstava u prostoru Malog HKD-a (Križanićeva 6A, pasaž iznad Conta) s početkom u 18 sati – „Gli amanti“. Ostaci leže netaknuti i otkrivaju žrtve umrle nakon erupcije Vezuva 79. godine poslije Krista, koje su okamenile Pompeje. Nadahnut sugestivnom pozom ljubavnika iz Pompeja, dva izokrenuta tijela koja se grle – duet Adriana Bolognina zadire u intimnu gestu iznenada prekinutu nadmoćnom silom prirode, sačuvanu zauvijek. Predstava je za VR snimana u vrtu Museo Civico di Bassano del Grappa u Italiji.

Ulaznice po cijeni od €7 (52,74 kn) po predstavi moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih €0,70 (5 kn) za obradu transakcije. Na dan predstava, ulaznice će se moći kupiti i na mjestu gdje se one održavaju, a blagajna će biti otvorena sat vremena prije početka predstava.

Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice (isključivo na blagajni HKD-a i na mjestu održavanja predstava), a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

Ulaz na VR predstavu je besplatan, uz obaveznu rezervaciju mjesta na press@hkd-rijeka.hr.

Sve predstave Port of Dance festivala: https://hkd-rijeka.hr/portofdance/

Port of Dance četvrtu godinu za redom organizira Hrvatski kulturni dom na Sušaku u suradnji s plesnom mrežom Aerowaves, uz potporu projekta Kreativna Europa – Europske unije, Ministarstva kulture i medija RH, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, Dječje kuće – Gradske knjižnice Rijeka i Rezidencije Kamov.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari