Poslušajte bunjevačke pjesme danas na Korzu, gostuje tamburaški sastav iz Subotice

Foto: Facebook/F.B.P.

Danas, 16. srpnja u 20 sati, učenici Hrvatske glazbene udruge “Festival bunjevačkih pisama” iz Subotice održat će tamburaški koncert ispred riječke Gradske vijećnice.

U sklopu međunarodne suradnje koju je ravnateljica Učeničkog doma “Podmurvice”, Ljiljana Kencel sklopila s Hrvatskim nacionalnim vijećem Republike Srbije, učenici i profesori iz Subotice borave u Rijeci kako bi se upoznali s njenim kulturno-povijesnim znamenitostima, ali i kako bi djelatnici učeničkih domova imali priliku usporediti pedagoški i administrativni rad dviju ustanova s ciljem unaprjeđivanja odgojno-obrazovnog rada.

Dječji tamburaški sastav iz Subotice stekao je do sada niz priznanja glazbene struke, a osim što sustavno surađuje s tamburaškim orkestrima glazbenih škola iz Vojvodine, s Glazbenom školom Požega posljednjih godina organizira “Tambura Instrumental festival” – međunarodno natjecanje tamburaša solista i komornih sastava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja