Rijeka: Majci s dvoje djece nitko nije stao i pomogao

Sinoć oko 23 sata na cesti D501 od Hreljina prema Rijeci došlo je do samozapaljenja osobnog vozila

Vatra se na vozilu proširila takvom  silinom da je vozilo ubrzo u potpunosti izgorjelo. U vozilu je bila majka s dvoje djece! Na sreću, svi su prošli bez ozljeda, osim ogromnog šoka kojeg su doživjeli i vozačica i njezina djeca.

Cijeloj situaciji svjedočio je i riječki vjeroučitelj i kolumnist Marin Miletić koji je priskočio u pomoć unesrećenima, a ovo neugodno iskustvo opisao je na najvećoj društvenoj mreži facebook. Objava je u kratko vrijeme izazvala veliko zanimanje.

Foto: FaceBook/Problemi u prometu/V.G.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Jučer cijeli dan – žrvanj. jurnjava na 110%. navečer oko 21h trebam po svoju mlađu kćer Luciju koja volontira u Driveniku s djecom Srebrenice. istegao sam leđni mišić toga dana i jedva ulazim u auto. bol je poprilična. Luciji šaljem poruku da će doći neki skaut po nju, a ona će meni: ne, želim tata da ti dođeš. i eto, kako kćeri reći “ne”. ovo se pokazalo ključnim da budem u slijedećoj situaciji…

dođem u Drivenik, pozdravim se sa svojim skautima volonterima i okupljenim malim Srebreničanima govorim o životnoj borbi i ne odustajanju od snova.

oko 23h s Lucijom krećem za Kastav. poslije Hreljina, na brzoj cesti ispred mene na ugibalištu gori zadnji dio automobila. uplašena majka iz auta čupa dijete. stajem, trčim van. činim što mogu. mičem majku i dvoje male djece dalje od plamtećeg automobila. praktično novi auto. samozapaljenje. zovem 112 i obavještavam ih. staje još jedan čovjek. i potom još jedan. pokušavamo ugasiti auto. bezuspješno. tješim ženu. živa glava njoj i djeci, to je najvažnije.

ono što me jako boli. i ljuti. auto je gorio nekih 15 minuta dok nisu došli vatrogasci. plamteća buktinja. stala su tri automobila. prošlo ih je pedesetak. samo su – prolazili. uspore, pogledaju. i nastave.

ne dao dragi Bog nikome od njih da im se isto dogodi. i da ljudi pored njih – prolaze.

i još ovo. naučio sam od vatrogasaca da auto gotovo ne može eksplodirati. može, ali to je rijetko i to je filmski. i treba uvijek imati sa sobom u autu – aparat za gašenje. uvijek.

i eto. Bogu hvala na kraju. baš to, Bogu hvala.“, napisao je u svojoj objavi Marin Miletić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari