PRVA JE BILA PULA

Postaje li ovo ‘novo normalno’? I Kostrena zabranila toples na plažama, u Rijeci se razmišlja o zabrani alkohola na gradskim plažama

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Nakon što je donesen novi Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama, gradovi i općine u priobalju i na otocima obvezni su donijeti odluke o redu na pomorskom dobru, piše Novi list.

Grad Pula prošlog je mjeseca donio odluku o pitanju toplesa i konzumiranja alkohola na javnim plažama, a o tome će se ovaj tjedan raspravljati i na sjednici Gradskog vijeća Rijeke. Iako oni neće raspravljati o pitanju toplesa, već samo o konzumaciji alkoholnih pića na plažama.

Osim Pule i Rijeke, općina Kostrena prošli tjedan usvojila je spomenute odluke.

“Nije dopušteno kretati se bez kupaćeg kostima ili dijela kupaćeg kostima, osim ako se radi o plaži koja je određena kao nudistička”, piše u formuliranoj odredbi Općine Kostrene.

U Puli je na njihovim plažama zabranjena konzumacija jakih alkoholnih pića, osim ako se to čini na terasi nekog ugostiteljskog objekta, a dozvoljeno je ispijanje piva i vina.

“Pivo i vino, u smislu odredaba ovoga članka, ne smatraju se alkoholnim pićem, a sve u skladu sa Zakonom o vinu, Pravilnikom o pivu i drugim pozitivnopravnim propisima Republike Hrvatske koji reguliraju predmetnu materiju”, stoji u obrazloženju pulske gradske uprave.

U Kostreni kazne iznose 600 do 1.300 eura za pravne osobe, od 200 do 660 eura za obrtnike te od 50 do 260 eura za fizičke osobe ako ih, primjerice, zateknu da se kreću bez dijela kupaćeg kostima, a za sličan raspon kazni odlučili su se i u Puli.

U predloženoj odluci Grada Rijeke još uvijek nema predložene novčane kazne za prekršaje ostavljaju posljedice na okoliš, zdravlje ili sigurnost ljudi, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari