POBOLJŠANA PRAVA

Potpisan Kolektivni ugovor za službenike i namještenike tijela Primorsko-goranske županije

U sjedištu Primorsko-goranske županije, župan Zlatko Komadina, predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske Iva Šušković i sindikalna povjerenica PGŽ Slavica Juranić potpisali su Kolektivni ugovor za službenike i namještenike tijela Primorsko-goranske županije.

„Drago mi je da smo kao uprava županije s našim zaposlenicima potpisali Kolektivni ugovor kojim smo regulirali prava koja su većinom i do sada bila ugrađena u Pravilnik o radu, a neka smo još konkretizirali. Također mi je drago da imamo dobar odnos sa sindikatima i da dogovorom preveniramo eventualne probleme“, rekao je župan Zlatko Komadina istaknuvši kako ljudi trebaju imati bolje uvjete za rad i život, pogotovo u ovim teškim vremenima inflacije.

Predsjednica sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske Iva Šušković zahvalila se županu Zlatku Komadini i cijelom stručnom timu na sudjelovanju u kolektivnim pregovorima između poslodavca i sindikata.

„Konačni ishod je potpisan Kolektivni ugovor između Županije i Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, koji je dokaz jednog dobrog socijalnog dijaloga, socijalnog partnerstva i ključ u slijedećim koracima glede poboljšanja materijalnog statusa i plaća službenika u Županiji“, istaknula je Šušković.

Sindikalna povjerenica za PGŽ Slavica Juranić također je istaknula zadovoljstvo potpisanim Kolektivnim ugovorom. Zahvalila se sindikalnom pregovaračkom odboru Jasni Turak, Mirjani Kovačević, Franciski Rubinić Gržetić, Ireni Vlaškovac i Marini Dereti koji su izdvojili svoje vrijeme kako bi napravili i sklopili Kolektivni ugovor, kao i pregovaračkom odboru Županije, Vojku Brautu, Krešimiru Paratu, Goranu Petrcu, Branki Mimici i Eni Grozdanić Srdoč.

„Zajedničkim radom došli smo do Kolektivnog ugovora kojim su poboljšana prava. Pravilnik o radu je bio dobar, ali sad imamo još bolja prava, od povećanja startnog broja dana godišnjeg odmora, jubilarnih nagrada, božićnica, uskrsnica. Mnogo toga je zaista poboljšano i iskreno se nadam i dalje dobroj suradnji.“

Potpisivanju Kolektivnog ugovora prisustvovali su zamjenik župana Vojko Braut, pročelnica UO opću upravu i upravljanje imovinom Branka Mimica te ispred Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske glavna tajnica Marija Dill Bračić i voditeljica pravne službe Iva Bolanča.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari