PODRŠKA MANIFESTACIJAMA

Galerija | Potpisan sporazum o sponzorskim i donacijskim suradnjama između Grada Rijeke i Erste banke

U Salonu Grada Rijeke potpisan je sporazum o sponzorskim i donacijskim suradnjama između Grada Rijeke i Erste banke kojima se daje podrška riječkim sportskim i kulturnim manifestacijama te sportskim klubovima.

Sporazum su potpisali riječki gradonačelnik Marko Filipović i predsjednik Uprave Erste&steiermärkische bank d.d Christoph Schoefboeck.

Potpisivanju sporazuma vrijednog 336.189,00 eura uz predstavnike Grada Rijeke i Erste banke, prisustvovali su i predstavnici ustanova, klubova te manifestacija koje će Erste banka podržati u 2024. godini, a to su Riječki karneval, Festival sporta i rekreacije “Homo si teć – RijekaRun”, Fiumanka, Međunarodni festival malih scena, Baletni ansambl HNK Ivan pl. Zajca, Porto Etno festival, Volonterski program Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, Vaterpolski klub Primorje Erste Bank, Muški rukometni klub Zamet te festival Women’s Weekend.

Gradonačelnik Filipović istaknuo je zadovoljstvo nastavkom uspješne suradnje Grada Rijeke i Erste banke koja traje dugi niz godina. „Erste banka je naš važan strateški partner i drago mi je da iz godine u godinu prepoznaju važnost mnogobrojnih sportskih i kulturnih manifestacija koje se održavaju u Rijeci i koje su na neki način prepoznatljiv brend našega grada, a drago mi je što prepoznaju i važnost ulaganja u sportske klubove. Uložena sredstva jasan su pokazatelj da se radi o tvrtki koja prepoznaje i njeguje društveno odgovorno poslovanje. Kulturne, sportske i turističke manifestacije u koje će se sredstva uložiti u 2024. godini  promoviraju naš grad u najboljem svjetlu i kvalitetan su turistički proizvod koji u Rijeku privlači i veliki broj turista“, rekao je gradonačelnik i dodao kako vjeruje da će se uspješna suradnja s Erste bankom nastaviti i u budućnosti.

Predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schoefboeck istaknuo je kako se kulturni i sportski život Rijeke razvija i kako im je drago što kao društveno odgovorna tvrtka mogu sudjelovati u organizaciji i provedbi tih raznih, za Rijeku važnih događanja. „Određene manifestacije podupiremo već dugi niz godina, a drago mi je što ćemo ove godine poduprijeti i program Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, kao i rad Rukometnog kluba Zamet. Iako podupiremo događanja i manifestacije diljem Hrvatske, moram reći kako najveća sredstva ulažemo upravo ovdje u Rijeci, gradu u kojem se nalazi sjedište naše banke u Hrvatskoj i gdje ostvarujemo uspješno poslovanje, kako s građanima, tako i s mnogobrojnim klijentima. Ponosni smo što imamo priliku biti dio riječkog života i brojnih manifestacija i svima želim puno uspjeha u realizaciji programa u ovoj godini“, rekao je Schoefboeck prilikom potpisa ugovora.

Na osiguranim sredstvima temeljem ovog sporazuma zahvalili su se u ime Turističke zajednice grada Rijeke direktor Petar Škarpa; intendant HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević; predsjednik RK Zamet Željko Jovanović; predsjednik Vaterpolo kluba „Primorje Erste Banka“ Samir Barać; član Organizacijskog odbora Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć – RijekaRun“ Miroslav Krzyk; predstavnica Organizacijskog odbora Fiumanke Ljiljana Ivetac; umjetnička voditeljica umjetničke organizacije HKD Teatra – Međunarodni festival malih scena Edita Karađole i u ime HKD-a na Sušaku, voditeljica Porto Etno festivala Jelena Tondini.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke Iva Erceg; predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj; predsjednica Odbora Gradskog vijeća Grada Rijeke za sport i tehničku kulturu Danijela Bradamante, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac te u ime Erste banke zamjenik direktora direkcije Sektora gospodarstva Anton Lucijanović i Sara Zadravec iz Ureda korporativnih komunikacija Erste banke.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari