KVARNER JOŠ DOSTUPNIJI

Potpisan ugovor o suradnji: Linija Croatia Airlinesa na relaciji München-Rijeka-München i u zimskom razdoblju

Croatia Airlines i Turistička zajednica Kvarnera u sjedištu Primorsko-goranske županije potpisali su ugovor o suradnji koji se odnosi na promociju izravnih međunarodnih letova hrvatskoga nacionalnog prijevoznika na liniji Rijeka – München u zimskom redu letenja 2022./2023. godine.

U prisutnosti župana Zlatka Komadine, ugovor su potpisali Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa i Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Župan Komadina izrazio je zadovoljstvo što je nacionalni avioprijevoznik prepoznao značaj održavanja izravnih tjednih linijskih letova sa zračnom lukom München tijekom zimskih mjeseci.

„Među vodećim smo hrvatskim turističkim regijama i destinacija smo koja ima sve preduvjete za cjelogodišnji turizam, a veza s hubom iz kojeg postoje letovi za 150 odredišta u svijetu je korak u tom smjeru. Ovim izravnim letovima do našeg najjačeg emitivnog tržišta Kvarner će njemačkim gostima biti još dostupniji te se nadamo da će ove avio-linije Croatia Airlinesa s krčkog aerodroma biti uvrštene u cjelogodišnji plan letova te da ćemo širiti partnersku suradnju s našim nacionalnim avioprijevoznikom.“

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

„Vjerujem da će naš zajednički proizvod, u sklopu kojeg prvi put nudimo izravnu zračnu povezanost s njemačkim tržištem tijekom zimskog razdoblja, prepoznati mnogi hrvatski i njemački putnici. Poznato je da je Kvarner njemačkim turistima jedno od najomiljenijih hrvatskih odredišta, a produljenje sezonskih letova na ovoj liniji istodobno predstavlja dodatnu pogodnost i za putnike iz ovog dijela Hrvatske, koji će i u zimskom razdoblju moći izravno putovati u Njemačku, ili preko Münchena u više od 150 odredišta diljem svijeta“, rekao je Slaven Žabo te zaključio:

„Drago nam je što kao nacionalni avioprijevoznik i na ovaj način pridonosimo razvoju turističkih potencijala Kvarnera i grada Rijeke, a istodobno osnažujemo poslovanje Zračne luke Rijeka.“

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera naglasila je kako je povratak cjelogodišnje aviolinije iz Münchena za Rijeku, nakon dvije vrlo zahtjevne pandemijske godine, bio jedan od ciljeva koji je proizašao nakon prošlogodišnjeg niza sastanaka Turističkog vijeća s predstavnicima turističkog gospodarstva.

“Drago nam je što je Croatia Airlines, u ulozi nacionalnog avioprijevoznika, prihvatila naš prijedlog i što ćemo zahvaljujući zajedničkoj suradnji do sredine siječnja 2023. godine osigurati povezanost naše županije s bavarskom prijestolnicom”, istaknula je direktorica TZ Kvarnera.

Govoreći o značaju njemačkog tržišta za turizam na području Primorsko-goranske županije, Peršić Živadinov je dodala kako je to tržište s kojeg ostvarujemo preko 30 posto ukupnog turističkog prometa, a gosti iz Njemačke i dalje drže prvo mjesto. Dodatno, stalna povezanost sa zračnom lukom u Münchenu, koja je hub za 150 ostalih svjetskih destinacija, važna je i zbog toga što kao regija postajemo još lakše dostupni gostima iz cijelog svijeta.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik u nadolazećem zimskom redu letenja, odnosno u razdoblju od početka studenoga 2022. do sredine siječnja 2023. godine, nastavlja obavljati letove na međunarodnoj liniji Rijeka – München. Riječ je o redovnoj sezonskoj liniji koja je obnovljena u ljeto 2021. godine i na kojoj su zrakoplovi letjeli tijekom lanjske i ovogodišnje turističke sezone. Zahvaljujući sinergiji Croatia Airlinesa i Turističke zajednice Primorsko-goranske županije putnicima su odsad na raspolaganju letovi na ovoj liniji i za putovanja tijekom zimskog reda letenja. Letovi će se obavljati triput na tjedan – utorkom, četvrtkom i nedjeljom.

Potpisu ugovora prisustvovali su i Ermina Duraj, predstojnica Kabineta župana, Vlasta Mastrović, voditeljica projekata TZ Kvarner, Marija Pavić, rukovoditeljica prodaje Croatia Airlines i ispred Zračne luka Rijeka, Vedrana Čubranić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari