SURADNJA GRADA I FAKULTETA

Klinika za javno pravo; Održano  predavanje za studente Pravnog fakulteta

Grad Opatija kao Stručna baza Sveučilišta u Rijeci nastavlja suradnju s Pravnim fakultetom u sklopu kolegija Klinika za javno pravo u okviru kojeg studenti završnih godina studija dolaze na terensku nastavu u Grad.

Predavanje o posebnostima i izazovima rada u jedinici lokalne samouprave danas su u Gradskoj vijećnici održali voditeljica Odsjeka za utvrđivanje i naplatu prihoda Marija Randić i viši unutarnji revizor Danijel Jerman.

Studenti su imali priliku čuti konkretne primjere iz prakse rada u gradskoj upravi. Voditeljica Odsjeka Randić pojasnila im je ustroj Grada Opatije, kao i konkretne ovlasti Grada u području predškolskog odgoja i osnovnog školstva, socijalne politike, komunalnih pitanja te ih upoznala s načinom rada predstavničkog tijela – Gradskoga vijeća. Proračun kao temeljni financijski dokument kroz praktične primjere, bliske mladim ljudima, prezentirao je viši unutranji revizor Jerman.

U narednim mjesecima studenti nastavljaju obavljati svoj praktični rad u službama Grada Opatije. Želimo im uspješan nastavak i završetak studija te da se barem neki od njih zaposle u javnoj upravi koja mladim ljudima nudi mnoge izazove i široku mogućnost specijalizacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari