ODLIČNO

Potpisan ugovor o suradnji PFRI i Fakulteta stručnih studija iz Drača

U Velikoj vijećnici Pomorskog fakulteta potpisivan ugovor o suradnji između Pomorskog fakulteta u Rijeci i Fakulteta stručnih studija iz Drača, Sveučilišta „Aleksander Moisiu“.

Ugovore su potpisali dekani dvaju fakulteta, prof.dr.sc. Alen Jugović i izv.prof.dr.sc. Osman Metalla.

Svečanosti su prisustvovali zamjenik gradonačelnika grada Rijeke gospodin Goran Palčevski, veleposlanik Republike Albanije, gospodin Riza Poda, zastupnica u Hrvatskom saboru Ermina Lekaj Prljaskaj, počasni konzul Republike Albanije u PGŽ-u Bashkim Enesi, pomorski kapetan Shpetim Pupa, predsjednik Vijeća albanske manjine PGŽ-a Gani Xharrahi, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine u Rijeci Ton Marku te predsjednik Zajednice albanske nacionalne manjine PGŽ-a Valentin Lleshi.

Dekan Alen Jugović izrazio je veselje zbog buduće suradnje te poželio dobrodošlicu budućim albanskim studentima i profesorima koji dođu na razmjenu u Rijeku.

Dekan Osmani Metalla rekao je kako mu je čast surađivati s Pomorskim fakultetom u Rijeci koje ima dugu tradiciju i koje je sveučilište u Europskoj uniji. Hrvatska je već prošla taj dugi put pristupanja, ističe, a Albanija želi slijediti taj smjer budući da želi biti dijelom EU-a.

 

“Tijekom pandemije posebice se uvidjela važnost pomorstva, te time i edukacije budućih pomoraca. Važno je stoga surađivati i zajedno raditi na tome“, naglasio je dekan Metalla.

Zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski istaknuo je kako je Grad Rijeka usko povezan sa Sveučilištem, a Pomorski je fakultet možda i njegov najpovezaniji fakultet. Rijeka sa svojim identitetom Luke različitosti nikada nije gledala odakle tko dolazi, a uvijek je slavila različitosti. Ovo potpisivanje sporazuma prvi je korak u daljnjoj suradnji budući da će krajem mjeseca gradonačelnik Marko Filipović posjetiti Drač i zasigurno ostvariti daljnje kontakte te tako obogatiti ovaj sporazum.

Dekan Metalla na kraju se obratio kao građanin Drača i izrazio veliku zahvalnost Gradu Rijeci i građanima Hrvatske jer su bili među prvima koji su pomogli Draču kada ga je prije dvije godine zadesio snažan potres. Tako su izrazili svoje prijateljstvo i potporu upravo u tim najtežim trenutcima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views