3,1 MILIJUNA EURA VRIJEDAN

Potpisan ugovor za izgradnju i opremanje novog vrtića u Pavekima

Općinski načelnik Dražen Vranić i član uprave tvrtke Novotehna Danilo Milić potpisali su ugovor o izgradnji i opremanju novog vrtića u Pavekima vrijedan 3,1 milijun eura (bez PDV-a), čiji se završetak očekuje sredinom 2026. godine.

Nakon provedenog postupka javne nabave tvrtka Novotehna d.o.o. iz Rijeke odabrana je za izvođača radova izgradnje i opremanja vrtića. Po uvođenju izvođača u posao i preuzimanju gradilišta, početak radova bit će označen prigodnim programom.

Veći dio sredstava za realizaciju projekta Općina će osigurati kroz dvije proračunske godine, manjim dijelom kroz kreditno zaduženje, a dio sredstava već je osiguran uspješnom prijavom Općine u partnerstvu s Dječjim vrtićem Zlatna Ribica na Poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava Kostreni je dodijeljeno bespovratnih 488 tisuća eura kojim će Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Središnja državna agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije sufinancirati izgradnju novog vrtića u Pavekima.

U okviru pripremnih radova već je izgrađena pristupna cesta s potrebnom infrastrukturom. Autori projektnog rješenja novog vrtića je društvo STUDIO MAPA d.o.o. iz Rijeke (arhitekti Maja i Vojko Stanić), a napravljeno je prema najvišim pedagoškim standardima. Zgrada vrtića bit će izvedena na dvije etaže s kapacitetom za stotinjak polaznika, raspoređenih u dvije jasličke i tri vrtićke skupine te vanjskim prostorima i unutarnjim prostorima za igru, prilaznim putevima i parkiralištem dok je na krovu vrtića predviđena izgradnja fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije kako bi vrtić bio i energetski učinkovit. Projektom se, između ostalog, predviđa i kondicioniranje oborinske vode u spremnik za potrebe navodnjavanja okoliša kao i za sanitarne potrebe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari