Potpisan ugovor za radove unaprjeđenja i obnove infrastrukture terminala za rasute terete u Bakru

U prostorima Lučke uprave Rijeka svečano je potpisan Ugovor za izvođenje radova na projektu “Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Terminal za rasute terete Bakar”

Župan Zlatko Komadina pohvalio je investiranje u lučku infrastrukturu koja će  otvoriti nova radna mjesta  i  doprinijeti razvoju Republike Hrvatske kao najvažnijeg prometnog pravca prema srednjoj Europi. “Važno je da promet bude integrirana priča, da se prometni mozaik slaže i s vremenom obnovi infrastruktura jer se tehnologija prometa i pravci mijenjaju, a konkurentnost je ta koja se mora održati.  Pohvaljujem dosadašnja ulaganja, nastavit ćemo i dalje s natječajima te vjerujem da ćemo imati bolju sliku gospodarstva ovoga kraja nego što je to bilo do sada”, rekao je Komadina.

Projekt “Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Terminal za rasute terete Bakar“ (POR2CORE-BCTB) je zajednički projekt Lučke uprave Rijeka i Luke Rijeka d.d. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.094.664,00 eura, sufinancira se iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting European Facility – CEF) s udjelom od 85 posto.

Projekt omogućuje rekonstrukciju dotrajale željezničke infrastrukture na području terminala za rasute terete Bakar te se razvija paralelno s drugim projektima unaprjeđenja željezničke infrastrukture na području luke Rijeka čime će se pridonijeti poboljšanju lučkih aktivnosti i olakšavanju prijevoza roba

Ugovor obuhvaća radove na rekonstrukciji kolosijeka, prometnih i skladišnih površina i prateće komunalne infrastrukture na području terminala za rasute terete u Bazenu Bakar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari