OD ZNAČAJA ZA GRAĐANE

Potpisano! U Pavekima će se izgraditi nova spojna stambena ulica

Općina Kostrena i KD Vodovod i kanalizacija Rijeka potpisali su s tvrtkom Građevinar iz Rijeke ugovor o izgradnji nove spojne stambene ulice u kostrenskom naselju Paveki.

Ukupna investicija za ovaj komunalni projekt iznosi nešto manje od 1,8 milijuna kuna, od čega se iz proračuna Općine Kostrena za 2022. godinu izdvaja iznos od oko 1,3 milijuna kuna dok će se razlika od oko 500 tisuća kuna financirati iz sredstava za razvoj KD Vodovod i kanalizacija Rijeka. Izvođač radova je tvrtka Građevinar iz Rijeke, a stručni nadzor povjeren je društvu Papić Biro iz Kostrene.

VIDEO DANA:

Ugovor o izgradnji ulice s tvrtkom Građevinar i direktoricom Petrom Krpelnik Oštrić potpisao je općinski načelnik Dražen Vranić dok je ugovor o izgradnji vodne infrastrukture u ime Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija potpisao direktor društva Andrej Marochini.

Radi se o gradnji spojne ulice u naselju Paveki kojom će se povezati ulice Šojska i Žarka Pezelja. Nova dionica bit će duga oko 120 metara i namijenjena dvosmjernom prometu, s obostranim nogostupom kao i pripadajućom infrastrukturom koja uključuje vodovodni ogranak, prelaganje kanalizacijskog kolektora, oborinsku odvodnju, javnu rasvjetu i DTK infrastrukturu.

U odnosu na trenutne komunalne projekte u Kostreni, ovdje je riječ o manjem infrastrukturnom zahvatu na koji se zbog složenih imovinsko – pravnih odnosa dosta dugo čekalo, ali je od velikog značaja za mještane najvećeg kostrenskog naselja u kojem se kontinuiranim ulaganjima povećava prometna sigurnost i kvaliteta života mještana.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views