Potpisani ugovori o donaciji za uređenje smještaja policajaca u Crikvenici i Novom Vinodolskom

Foto. PU primorsko-goranska

Suradnjom između Grada Crikvenica, Grada Novi Vinodolski i Općine Vinodolske i Ministarstva unutarnjih poslova nastavljen je model suradnje s jedinicama lokalne i područne samouprave na poboljšanju radnih i životnih uvjeta policijskih službenika, a time i njihove efikasnosti u zaštiti života i imovine građana

Jedinice lokalne samouprave za čije je područje nadležna Policijska postaja Crikvenica iskazale su namjeru uređenja samačkog smještaja policijskih službenika crikveničke policije. U sklopu realizacije navedenoga danas, 20. prosinca predstavnici Grada Crikvenica, Grada Novi Vinodolski i Općine Vinodolske potpisali su Ugovore o donaciji.

Za Grad Crikvenicu ugovor je potpisala zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović, za Grad Novi Vinodolski Velimir Piškulić i za Općinu Vinodolsku načelnik Marijan Karlić.  Uz potpisnike ugovora, potpisivanju su nazočili načelnik Policijske uprave Tomislav Dizdar i načelnik Policijske  postaje Crikvenica Dražen Zekić. Spomenute Ugovore u ime Ministarstva unutarnjih poslova potpisao je potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović.

U ime donatora – jedinica lokalne samouprave prisutnima se obratio gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, rekavši kako je ova donacija dokaz dobre suradnje s Policijskom postajom Crikvenica i zadovoljstva s radom policije. Kazao je kako će se ovakav vid suradnje nastaviti i u narednom razdoblju. Ispred Policijske uprave primorsko-goranske na donacijama se zahvalio načelnik Dizdar. Rekao je kako je zgrada Policijske postaje Crikvenica starosti oko četrdesetak godina te zahtjeva ulaganje i održavanje. Današnja donacija pokazatelj je dobre suradnje, uklopljenosti policije u sredinu u kojoj živi i radi te izrazio zadovoljstvo iskazanom namjerom slične suradnje u budućnosti.

Temeljem danas potpisanih Ugovora o donaciji Grad Crikvenica obvezao se o svom trošku izvesti građevinske radove  uređenja samačkog smještaja u ukupnom iznosu od 161.650,25 kuna s PDV-om. Grad Novi Vinodolski obvezao se  o svom trošku izvesti radove uređenja samačkog smještaja u ukupnom iznosu od 69.797,61 kuna s PDV-om, dok se Općina Vinodolska obvezala o svom trošku opremiti samački smještaj u ukupnom iznosu od 29.925,00 kuna s PDV-om.

Samački smještaj nalazi se u zgradi Policijske postaje Crikvenica, a sastoji se od sedam spavaćih soba, sanitarnog čvora, kuhinje i hodnika. U ovom prostoru smješteni su policijski službenici Policijske postaje Crikvenica koji dolaze s područja drugih županija i nemaju osiguran smještaj na našem području.

Suradnjom između Grada Crikvenica, Grada Novi Vinodolski i Općine Vinodolske i Ministarstva unutarnjih poslova nastavljen je model suradnje s jedinicama lokalne i područne samouprave na poboljšanju radnih i životnih uvjeta policijskih službenika, a time i njihove efikasnosti u zaštiti života i imovine građana.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari