25 PROJEKATA

Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata županijskih lučkih uprava ukupne vrijednosti 1.188.200,00 eura

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Župan Zlatko Komadina i ravnatelji županijskih lučkih uprava potpisali su ugovore o sufinanciranju 25 projekata koje su na javni poziv kandidirale svih osam ŽLU-a ukupne vrijednosti 1.188.200,00 eura.

Kako je istaknuo župan sredstva su to županijskog proračuna ostvarena kao prihod od pomorskog dobra. Tako je prošle godine PGŽ od prihoda na pomorskom dobru realizirala 2.805.109,07 eura i sav je taj novac vraćen u pomorsko dobro, a u najvećem postotku kroz sustav županijskih lučkih uprava. Župan je naglasio da su upravo županijske lučke uprave nositelji velikih ulaganja, a rezultat je vidljiv u svim obalnim i otočnim gradovima gdje su izgrađene, dorađene i uređene brojne luke i lučice. Dodao je da je pravovremeno pripremljenim projektima županijskih lučkih uprava naša županija povukla najviše novca europskih fondova za kapitalne investicije u lučku infrastrukturu.

Resorni pročelnik Zlatan Marunić najavio je da će u ovoj godini biti još jedna raspodjela sredstava za projekte županijskih lučkih uprava te istaknuo da je od 2008.godine u sustav županijskih lučkih uprava usmjereno 17,3 milijuna eura.

Sami ravnatelji naveli su u koje će sve projekte biti usmjeren sredstva županijskog proračuna, te naglasili da u Županiji imaju i najveću podršku za intenzivan investicijski ciklus u lučku infrastrukturu, nove vezove i sigurnost luka i lučica na njihovom području.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari