OD 19. DO 25. KOLOVOZA

Galerija | Rijeka u kolovozu domaćin Europskog prvenstva za juniore u skokovima u vodu

Europsko prvenstvo za juniore u skokovima u vodu održat će se od 19. do 25. kolovoza na Bazenima Kantrida.

U Salonu Grada Rijeke potpisan je ugovor o domaćinstvu i organizaciji Europskog prvenstva za juniore u skokovima u vodu, koje će se održati u organizaciji Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza, Kluba za skokove u vodu Primorje 2010 i Hrvatskog saveza za skokove u vodu.

Ugovor su potpisali riječki gradonačelnik Marko Filipović i predsjednik Hrvatskog saveza za skokove u vodu Marko Neveščanin, a potpisivanju je prisustvovala i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac.

Gradonačelnik Filipović iskazao je zadovoljstvo što će Rijeka biti domaćin još jednog velikog natjecanja.
„Drago mi je što je Europska plivačka federacija prepoznaje vrijednost i kapacitet našeg bazena za skokove u vodu u sklopu Bazena Kantrida. Siguran sam da će natjecanje biti vrlo uspješno i da ćemo još jednom dokazat da Rijeka nije bez razloga nosila titulu Europskog grada sporta u 2022. godini“, rekao je gradonačelnik.

Marko Neveščanin istaknuo je kako će se ovo natjecanje u Rijeci održati po treći put. „Želio bih istaknuti kako Rijeka ima veliko razumijevanje za sport i razumije važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu. Možete biti ponosni na Bazene Kantrida, izuzetno kvalitetan kompleks prepoznat među sportašima u plivačkim sportovima u cijeloj Europi“, rekao je Neveščanin.

Dorotea Pešić Bukovac najavila je kako se na natjecanju očekuje sudjelovanje između 300 i 350 natjecatelja. „
Prvi put smo domaćini Europskog prvenstva za juniore u skokovima u vodu bili 2016. godine, a zatim ponovno i 2021. kada je organizacija zbog covid mjera koje su bile za snazi bila izuzetno zahtjevna. Rijeka je sportski grad, a Bazeni Kantrida omogućuju nam da još bolje promoviramo skokove u vodu“, rekla je Pešić Bukovac koja je osim što je predsjednica Riječkog sportskog saveza ujedno i predsjednica Kluba za skokove u vodu Primorje 2010.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari