UZBUNA NA KRKU

Potres prodrmao Krk! ‘Jaka eksplozija’. ‘Krevet se tresao’

Foto: EMSC

‘Nakon Zagreba 2020. ovo je kamilica. Ali, fino je podsjetio kako je to prije samo 4 godine bilo svakodnevno. Užas’

Potres jačine 2,6 po Richteru probudio je u petak rano ujutro stanovnike i turiste na otoku Krku. Potres je bio jutros u 2.15 sati, a epicentar je bio 20 kilometara od Rijeke na dubini od tri kilometra. Prve informacije bile su da je bio jačine 2,0, ali je to poslije promijenjeno.

Neki svjedoci napisali su na stranici EMSC-a koji prati podrhtavanja da je jako zatreslo na nekoliko sekundi a drugi su napisali da ih je potres probudio iz sna.

“Krk, par sekundi, vrlo snažno, subjektivan dojam barem 3,5”, napisao je jedan, a drugi je rekao: “Udar, kratka trešnja”.

“Bome je dobro zatreslo!”, napisao je jedan kojeg je također probudio potres. Drugi korisnik opisao je naglo buđenje “tupim zvukom”.

“Jaka eksplozija i lagano treskanje na sekundu, ali više me uplašio bum jer je baš bilo glasno”. Jedan se prisjetio i Zagreba:

“Punat. Kratki i glasni boom… Nakon Zagreba 2020. ovo je kamilica. Ali, fino je podsjetio kako je to prije samo 4 godine bilo svakodnevno. Užas!”

“Krk, baš je grunulo ružno. Poput udarca vlaka u podzemnoj.”

“Krk… Zgradu je dobro zatresao i krevet je malo prodrmao, taman vrijeme da nađete mjesto na plaži”.

“Krevet se dobro tresao par sekundi”, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari