PODRHTAVANJE TLA

Potres večeras zatresao Rijeku i okolicu: ‘Čuo se kao udaljena grmljavina’

Potres večeras zatresao Rijeku i okolicu: ‘Čuo se kao udaljena grmljavina’

Tlo se zatreslo u 19.42 sati

Rijeku i okolicu večeras je zatresao slabiji potres. Epicentar potresa magnitude 1.6 prema Richteru – koji se večeras u Rijeci i okolici više čuo no osjetio – bio je devet kilometara sjeverno/sjeverozapadno od Rijeke na dubini od sedam kilometara.

Mnogi čitatelji javili su nam se upitima o tome je li riječko područje zatresao potres. Kao što vidimo, uistinu je došlo do slabijeg podrhtavanja tla, no pomalo je neobično – ali za neke i zastrašujuće – što se ovaj potres zapravo više čuo no osjetio.

‘Čuo se kao udaljena grmljavina’, javljaju nam čitatelji. ‘Kao da je udario grom, a nebo bez oblaka’, javljaju nam drugi. ‘Krnjevo ,bas je zatreslo i zatutnjalo….’, jedna je od reakcija Riječana.

Poznato je da je šire riječko područje od seizmologa označeno kao djelomično trusno pa ni ovoga puta, kao i puno puta do sada, nikako ne treba paničariti. Dozvolimo da i naša draga Zemlja s vremena na vrijeme mora pokazati da je ‘živa’!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari