DA TI SRCE PUKNE...

Video | Ukrajinka Miroslava stigla u Matulje: “Mom sinu je jedina želja vratiti se doma!”

” Isprva je bio radostan jer je na moru, a sad više ni ne želi na more. On samo želi kući.” – objašnjava Vladimir Provči koji je u svojoj kući pripremio 20 kreveta za izbjeglice iz Ukrajine

Ukrajinka Miroslava koja je u Matulje stigla jučer i dalje je vidno potresena.

” Dobro se osjećamo, svi su ljubazni, i zadovoljni smo stanom gdje smo smješteni. Ali u glavi je idalje bol, depresija je ostala.” – objašnjava Miroslava za Kanal Ri.

Zabrinuta je zbog članova obitelji koji su ostali u Ukrajini.

” Jako mi je teško, dio obitelji mi je ostao tamo. Jako se brinem, osjećam se nemoćno, želim se što prije vratiti u Ukrajinu.”

U teškim vremenima jedina radost su joj djeca.

” Djeca se nisu navikla na situaciju. Žele se vratiti kući, ići u školu, družiti s svojim vršnjacima. Nadaju se da će se vratiti doma što prije.”

Miroslava je s djecom smještena u kući Vladimira Provčija. Predsjednik Udruge Rusina i Ukrainaca koji je u svojoj kući u Matuljima pripremio 20 kreveta za smještaj izbjeglica iz Ukrajine. Uskoro kod njega stiže još izbjeglica.

Cijelu reportažu pogledajte u videu Kanala Ri:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari