KONAČNA ODLUKA

Potvrđeni otkazi zaposlenicama u riječkom KBC-u. Iz bolnice i dalje tvrde da su počinile višemilijunsku štetu

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Otpuštena liječnica i medicinske sestre prošlog su tjedna na konferenciji za novinare optužile vodstvo bolnice za laži i fabriciranje dokumenata

Upravno vijeće Kliničkog bolničkog centra Rijeka jednoglasnom je odlukom potvrdilo tri izvanredna otkaza za zaposlenice Klinike za radioterapiju i onkologiju.

Otkazi su potvrđeni za bivšu predstojnicu Klinike za radioterapiju i onkologiju prof. dr. Ingrid Belac Lovasić i medicinske sestre Dinku Milinković te Vlastu Predovan, potvrđeno je za Novi list.

Zaposlenice su izvanredne otkaze dobile zbog, kako tvrdi ravnateljstvo bolnice, osobito teških povreda obveza iz radnog odnosa, a kao razlog otkaza na riječkoj Klinici za radioterapiju i onkologiju u odluci bolničke uprave, između ostalog, spominje se skrivanje i neadekvatno skladištenje lijekova za bolesnike ove klinike čime su riječkoj bolnici napravljene višemilijunske štete koje prema nekim procjenama iznose i milijun eura.

Otpuštena liječnica i medicinske sestre prošlog su tjedna održale konferenciju za novinare koju je nakon uručenja izvanrednih otkaza organizirao Sindikat zdravstva Hrvatske, a u kojoj su vodstvo bolnice optužile za laži i fabriciranje dokumenata. Belac Lovasić je izjavila kako je teza da je pronalaskom viška lijekova počinjena šteta za bolnicu posve promašena jer ti lijekovi nisu predviđeni za ponovno korištenje i propisivanje drugim bolesnicima. Kazala je da kutija s tabletama onkološke terapije nije bila skrivena u podrumu, već je odložena u jedinom skladištu na klinici, kao i da se citostatici nabavljaju i vežu uz konkretnog onkološkog bolesnika koji ga jedini može primati.

“Sve što nam se stavlja na teret je konstrukcija lažu u režiji Željka Plazonića i profesorice Renata Dobrila-Dintinjana, motivirano prvenstveno osobnim interesima. Iza ove ružne podvale stoje prvenstveno tri osobe. Predsjednik upravnog vijeća, primarijus Željko Plazonić, ravnatelj profesor Ružić i pomoćnica ravnatelja za kvalitetu, profesorica Dobrila-Dintinjana koja prema meni i sestri Vlasti već dulje vrijeme iskazuje patološku mržnju i netrpeljivost”, rekla je tom prilikom Belac Lovasić, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari