POBOLJŠANA I PRAVA ZAPOSLENICIMA

POVEĆANE PLAĆE Potpisan Kolektivni ugovor između Sindikata obrazovanja, medija i kulture i Općine Kostrena

Na konferenciji za medije u Općini Kostrena potpisan je Kolektivni ugovor između Sindikata obrazovanja, medija i kulture i Općine Kostrena kojim su povećane plaće i ostala prava zaposlenika Dječjeg vrtića Zlatna rbica

U ime Općine Kostrena ugovor je potpisao općinski načelnik Dražen Vranić, a u ime Sindikata, potpredsjednica SOMK-a Ingrid Čavić koja je i ovom prilikom istaknula Kostrenu kao primjer kako bi se poslodavci trebali odnositi prema predškolskim ustanovama.

Pregovori su započeli u siječnju, s ciljem usklađivanja plaća odgojitelja s plaćama učitelja u osnovnim školama, sukladno Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju i Uredbi o nazivima radnih mjesta, uvjetima za raspored i koeficijentima za obračun plaće u javnim službama (NN 22/24), koja je stupila na snagu 1. ožujka ove godine.
Općina Kostrena nije samo prihvatila sve zahtjeve, već je napravila i dodatne iskorake u povećanju koeficijenta zaposlenicima s visokom stručnom spremom i pomoćnom osoblju, u odnosu na Uredbu i zahtjeve Sindikata.

Povećanjima koja je predložila Općina Kostrena željelo se dodatno povećati prihode zaposlenika s nižim primanjima. Također su zadržani postojeći nadstandardi u pogledu ostalih materijalnih prava radnika koja su zaposlenicima vrtića bila dostupna i prije potpisivanja kolektivnog ugovora, temeljem važećeg Pravilnika o radu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari