NA MOSTU HRVATSKIH BRANITELJA

Galerija | Povodom 32. godišnjice osnivanja Specijalne jedinice policije ,,Ajkula” upaljene su svijeće i položeni vijenci

Povodom obilježavanja 32. godišnjice osnivanja Specijalne jedinice policije „Ajkula“ ne Mostu hrvatskih branitelja upaljene su svijeće i položeni vijenci u znak sjećanja na sve poginule pripadnike Specijalne jedinice.

Program obilježavanja 32. godišnjice organizirali su Specijalna jedinica policije Rijeka – „Ajkula“ i Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“, a u znak sjećanja, vijenac su u ime Grada Rijeke na Mostu branitelja na Delti položili zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski i privremeni pročelnik Upravnog odjela za opće poslove Marijan Vundać.

Osim na Mostu na Delti, vijenci su položeni i na spomen obilježju ispred zgrade Policijske uprave primorsko-goranske i spomen ploči unutar Policijske uprave te na spomeniku i spomen zidu u Bazi SJP na Kukuljanovu.

Pripadnici Specijalne jedinice policije Rijeka „Ajkula“ prvi put su se postrojili  8. travnja 1991. godine te se od tada taj dan obilježava kao službeni datum osnivanja Jedinice i Dan Udruge SPDR „Ajkula“. Tijekom Domovinskog rata pripadnici Jedinice sudjelovali su u brojnim vojnim operacijama i dali neizmjeran doprinos na ratištima diljem Republike Hrvatske. Danas policijski službenici riječke specijalne policije djeluju u sastavu jedinstvene Jedinice  specijalne i interventne policije, kao ustrojstvena jedinica Policijske uprave primorsko-goranske.

Članovi Udruge SPDR „Ajkula“ svojim projektima i aktivnostima promiču vrijednosti Domovinskog rata i održavaju identitet SJP Rijeka  „Ajkula“, ali i brojnim akcijama pomažu današnjim naraštajima u ostvarenjima sigurnog, zdravog i ekološki održivog društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari