DONOSIMO PREGLED

Uskrsni blagdani u Opatiji bogati događanjima

Uskrs u Opatiji je s dolaskom proljeća obasjan suncem, a procvjetali parkovi u narednim će danima biti obogaćeni glazbom, animacijom, ali i sportskim aktivnostima. Ususret Uskrsu, Opatija je najavila brojne manifestacije koje će obogatiti uskršnje blagdane posjetiteljima svih generacija.

Iako Uskrs „kuca na vrata“, još 7. i 8. travnja moguće je posjetiti cvjetnu manifestaciju Floral Week Opatija koja se održava u vanjskom i unutarnjem prostoru umjetničkog Paviljona Juraj Šporer. Tijekom oba dana, u razdoblju od 9 do 19 sati, trajat će izložba cvjetne umjetnosti, a Cvjetnu modnu reviju s instalacijama od svježeg cvijeća moguće je posjetiti u petak, 7. travnja u 18 sati. U sklopu manifestacije, 7. i 8. travnja također je moguće posjetiti i Sajam cvijeća na kupalištu Slatina, gdje će se predstaviti hrvatski proizvođači i uzgajivači sadnica cvijeća, ljetnica, trajnica te sukulenata za vrtove i balkone.

U okviru manifestacije izrađena je i vegetacijska skulptura Djevojke galebom, čiju je izradu vodio renominirani svjetski cvjetni dizajner Vincenzo Antonuccio, koji je na zadnjem svjetskom prvenstvu cvjetne umjetnosti u Philadelphiji ušao među top 10 cvjetnih dizajnera svijeta. U izradi su se pridružili i cvjetni dizajneri svjetskog renomea Giuseppe Contartese, Marilena Calbini i organizatorica manifestacije Cristina Cianci Žerić, kao i učenici građevinske škole, smjer cvjećarstvo iz Rijeke. Vegetacijska skulptura Djevojke s galebom krasit će UP Juraj Šporer tijekom čitavog mjeseca travnja.

Uskršnji blagdani u Opatiji započinju 7. travnja i trajat će do 10. travnja, a bit će ispunjeni brojnim glazbenim programima, animacijom, sportskim aktivnostima i atrakcijama za sve generacije. Početak uskršnjih zbivanja obilježit će glazbeni nastup grupe Coffe Shop Acoustic, koji će se održati 7. travnja, ispred hotela Milenij od 15 do 17 sati. Subotu će obilježiti spoj glazbe i sporta, a program započinje u 10 sati vođenim nordijskim hodanjem povijesnim stazama Opatije, nakon čega se posjetitelji mogu opustiti uz glazbu na prekrasnoj pozornici Portić gdje će Klape Baladur održati svoj glazbeni nastup u periodu od 12 do 14 sati.

Slatinu će također krasiti glazba od 16 do 18 sati uz glazbeni nastup grupe Blu:kanu. Nedjeljna zbivanja započet će tradicionalnim promenadnim Uskrsnim koncertom Puhačkog orkestra Lovran s početkom u 12 sati od hotela Imperial do Slatine, dok će od 16 do 18 sati u Portiću nastupiti Klapa Opatija.

Uskrsni ponedjeljak, 10. travnja, posvećen je najmlađima koji će imati priliku družiti se s Uskršnjim zekom i opatijskom damom i prepustiti se „face paintingu“ od 10 do 13 sati na Slatini, dok će njihovi roditelji moći uživati u izložbi oldtimera i nastupu Iman Acoustic Trija. Zabavna alternativa za mališane bit će kreativno-animacijski uskršnji program za djecu koji će se od 10 do 13 sati odvijati u Parku Angiolina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari