EVO DETALJA

Povodom Dana sv. Vida će se održati dva termina zavičajno-turističke ture „Đir s Orehovićem“

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

U sklopu Dana sv. Vida i Dana grada Rijeke održat će se zavičajno-turistička tura za noniće i unuke „Đir s Orehovićem“ – u nedjelju, 11. lipnja u 18 sati za noniće i unuke, a ponedjeljak, 12. lipnja u 18 sati za odrasle.

„Đir s Orehovićem“ je dvosatno edukativno razgledavanje dijelova Rijeke uključenih u priču romana „Velike avanture malog Orehovića“ na kojem se ova tura i temelji.

Mjesto okupljanja je na trgu ispred HNK Ivana pl. Zajca, a tura je besplatna.

U turu je uključeno deset točaka, a polazi od trga ispred HNK Ivana pl. Zajca, preko Gradske tržnice, Rive, Željezničkog kolodvora i završno s Dječjom kućom u Art kvartu Benčić.

Organizator ture je Udruga Orehović, koja se bavi  aktivnim upoznavanjem i promicanjem kulturnog naslijeđa Primorsko-goranske županije i grada Rijeke te pripovjedne i povijesne baštine našeg kraja.

Tako će sudjelovanjem u turi Riječani svih generacija imati prilike upoznati svoj grad i njegovu tradiciju, saznati povijesne zanimljivosti o Rijeci koje se nalaze i u romanu o Orehoviću, dječaku iz oraha s Podmurvica, zabavljati se pomoću starih društvenih igara i napjeva, sve to uz fritule i baškote te uz stare recepte koji se također mogu naći u romanu.

Osim u knjizi, bajka „Velike avanture malog Orehovića“ Ljiljane Došen može se pronaći i u zvučnom obliku na stranicama Radio Rijeke na linku: https://radio.hrt.hr/slusaonica/velike-avanture-malog-orehovica

Također, bajku na dva jezika, hrvatskom i talijanskom, možete čitati na Wattpad platformi na linku: https://www.wattpad.com/user/LilianaFiume.

Prijave građana za sudjelovanje u „Điru s Orehovićem“ primaju se na e-mail orehovicevabajka@gmail.com. U prijavi je potrebno napisati ime i prezime polaznika i broj mobitela kontakta te datum za koji se šaljem rezervacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari