POVODOM SVJETSKOG DANA VODA: Na Korzu postavljena izložba fotografija o Rječini Marka Gracina

Njegova fascinacija Rječinom počela je, kako sam kaže, prije dva desetljeća s prvim fotoreportažama, a sada je predstavljena na Korzu kroz 20 fotografija koje će Riječani moći pogledati do 31. ožujka

Foto: Grad Rijeka
Foto: Grad Rijeka

Povodom Svjetskog dana voda na Korzu je postavljena izložba fotografija o Rječini pod nazivom “Pogovor z Ričinun” fotoreportera Novog lista Marka Gracina.

IMG_0087

„Fascinacija Rječinom veže se za moje početke u profesionalnoj, reporterskoj karijeri još prije 20 godina kada smo kolegica Slavica Mrkić Modrić i ja počeli raditi reportaže s izvora Rječine i iz svih sela kroz koje ona prolazi. To je bio početak, a izlaganje ovih fotografija koje se sada nalaze na Korzu moja je zahvala koju sam izrazio ovoj maloj, ali moćnoj rijeci“, rekao je Gracin.

rječina marko

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, prenose mrežne sranice Grada Rijeke, rekao je kako je današnja izložba samo jedna u nizu manifestacija kojom Rijeka želi obilježiti Svjetski dan voda i tako podsjetiti na ljepote Rječine – rijeke koja je gradu ujedno i glavni izvor pitke vode iznimne kvalitete.

„Budući da je izložba postavljena na Korzu, veliki broj Riječana moći će vidjeti ljepote Rječine, što će ih možda potaknuti da i sami pogledaju neke od ovih lokacija s Markovih fotografija, pogotovo jer smo u donjem dijelu rijeke uredili jako lijepi šetnicu“, rekao je Obersnel te najavio i brojna druga događanja na kojima će riječka voda narednih dana biti glavna tema.

rječina marko gracin

Marku Gracinu i gradonačelniku Vojku Obersnelu, u obilasku izložbe pridružili su se zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i direktor Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija Andrej Marochini.

Marko Gracin rođen je u Rijeci 1975. godine. Od 1993. godine zaposlen je u Novom listu kao fotoreporter. Član je riječkog ogranka Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari