URBANI SEPARE

Pozdrav iz Rijeke!: prijave na malu ‘školu’ oživljavanja riječke obale

Ovog proljeća i ljeta Riječanke i Riječani imaju priliku upoznati obalna susjedstva i naučiti kako organizirati kvartovski festival. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 1. travnja u ponoć.

Pozdrav s Riječke rivijere!

Prošle godine, projekt Pozdrav iz Rijeke! okupio je više od pet tisuća susjeda, posjetitelja, volontera i partnera oko osmišljavanja četiri kvartovska festivala. Kroz dvjestotinjak aktivnosti otvorena su vrata čitave Kantride, na Zametu i Brajdi slavilo se tržnice, na Mlaki najstariji riječki park, a na Pećinama putovalo od prve do zadnje plaže.

Ove godine Urbani separe želi sa što više svojih sugrađanki i sugrađana organizirati veliki festival posvećen riječkoj obali, od Preluka do Martinšćice. Prijave su moguće na stranici projekta: www.urbanisepare.org/pozdrav-s-rivijere

Mala ‘škola’ posvetit će se osmišljavanju ponosnog, kreativnog i zabavnog morskog izleta za cijelu Rijeku, festivala Pozdrav s Riječke rivijere! Kroz niz šetnji i radionica sudionicima će se prenijeti znanje o tome kako upoznati kvart, spajati susjede, osmisliti program i aktivnosti te u konačnici organizirati festival. Udruga, brojni partneri i grupa sugrađana će, kako navode, ‘stvoriti dane za pamćenje pune zabavnih i sportskih aktivnosti, akcija ozelenjavanja i uređenja javnog prostora, filmova i koncerata, šetnji, radionica i predavanja – svega onog što zajedno odlučimo da je važno, korisno i potrebno.’

Prijave su otvorene do 1. travnja

Sam festival Pozdrav s Riječke rivijere! planiran je u razdoblju od 1. do 14. srpnja. Način sudjelovanja u njegovu osmišljavanju ovisi o tome koliko imate vremena – od susreta jednom mjesečno do susreta svakog drugog tjedna, u razdoblju od travnja do lipnja. Traže se pojedinke i pojedinci, udruge i inicijative, lokalni obrti, institucije, pa i mjesni odbori. Prijaviti se može svatko, a odbijenica nema, jer što više ljudi iz što više dijelova grada – to bolje!

Prijave su otvorene do 1.4.2023. zaključno s ponoći, a link za sudjelovanje nalazi se na web stranici Urbanog separea. Više informacija o projektu, kao i radu udruge, moguće je pratiti na Facebooku i Instagramu.

Urbani separe bavi se oživljavanjem riječkih kvartova

Od 2020. godine, udruga je Kružnoj ulici velikom akcijom podarila novi izgled, oživljavala Vodovodnu, Ružićevu i poznatu Harteru, podsjećala na posebnosti Rječine, ukazivala na važnost uređenja Klobučarićevog trga te organizirala niz kvartovskih festivala diljem Rijeke. U suradnji s 60 partnerskih institucija, udruga i inicijativa, više od 1.000 volonterki i volontera te 15.000 posjetiteljica i posjetitelja, Urbani separe aktivno radi na ideji Rijeke koja istinski živi u svakom kvartu.

Projekt ‘Pozdrav s Riječke rivijere!’ financijski podržavaju Grad Rijeka i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Cjelogodišnji razvoj udruge financijski podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari