BRIGA O MENTALNOM ZDRAVLJU

Poziv mladima na uključivanje u psihoedukativne radionice putem Zoom platforme

Foto: Unsplash

Sveučilišni savjetovališni centar Sveučilišta u Rijeci, na inicijativu i uz potporu Grada Rijeke, započinje s ciklusom radionica za mlade koje će se sukladno epidemiološkim preporukama održati online putem Zoom platforme.

Mladi će u grupi od najviše deset sudionika, kroz pet radionica koje će se održavati pet tjedana uzastopno (jedanput tjedno u trajanju 2 sata), usvajati različite tehnike i informacije koje im mogu pomoći u očuvanju mentalnog zdravlja.

Na radionicama će se, uz stručno vođenje psihologinja, govoriti o tome kako ojačati svoje psihičko zdravlje i povećati otpornost na probleme, kako se nositi s problemima u svakodnevnom životu, kako postaviti i ostvariti svoje ciljeve. Mladi će dobiti priliku upoznati se s metodama traženja posla, te razviti vještine pismenog i usmenog predstavljanja poslodavcima, te spoznati kako je informiranost ključ za ostvarenje svojih prava.

Foto: Rijeka.hr

Radionice su prvenstveno namijenjene mladim osobama s trajnim tjelesnim oštećenjem (invaliditetom) i mladima iz kućanstava koje su korisnici socijalne skrbi.

Prva radionica započinje 28. listopada 2020., a kako je broj sudionika vrlo ograničen, pozivamo mlade da se što prije prijave na e-mail: ssc.uniri@gmail.com (potrebno je dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i adresu e-pošte).

Ova je aktivnost nastala u okviru Programa za mlade Grada Rijeke 2018.- 2022.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari