6. SVIBNJA

Pozivaju se svi zainteresirani na eko akciju čišćenja plaže za invalide na Biviu

Grad Rijeka, Upravni odjel za komunalni sustav i promet, Planinarsko društvo Kamenjak i KD Čistoća d.o.o. pozivaju građane da se pridruže eko akciji koja će se održati u subotu, 6. svibnja 2023. godine, s početkom u 9:00 sati.

S ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša te primjerenog odlaganja ambalažnog otpada, tvrtke Coca-Cola Hrvatska, Konzum, Jutarnji list i Udruga gradova ove godine provode ekološki projekt Od izvora do mora koji u čijem je fokusu – uz akcije čišćenja – potpora i poticaj sadnji drveća hrvatskim gradovima, s ciljem smanjenja emisije ugljičnog dioksida (C02) i temperature zraka u urbanim sredinama. Partneri natječaja „Od izvora do mora“ za 2023. godinu su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja – Uprava za klimatske aktivnosti i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Grad Rijeka je prijavljen za ekološku akciju koja će se održati u subotu, 6. 5. 2023. godine ili u slučaju lošeg vremena 13.5.2023. godine provesti na prostoru uz more i to na lokaciji Bivio – Kostanj, plaža za invalide tj. od kolnog ulaza na plažu invalida do tunela za plažu južno od dvostrukog s zavoja.

Okupljanje građana je u 9 sati na Biviu – plaža za invalide. Jedna lokacija koja će se čistiti i uređivati je od kolnog ulaza do plaže za invalide, dok je druga od kolnog ulaza kod k.br.51 u Opatijskoj ulici do plaže invalida.
Za sve učesnike bit će osigurane radne rukavice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari