ISKORISTITE PRILIKU

U petak Dan otvorenih vrata Klinike za dentalnu medicinu KBC-a Rijeka

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Preventivni pregledi usne šupljine bez narudžbe i uputnice

U okviru obilježavanja Svjetskog tjedna svijesti o oralnom karcinomu i karcinomu glave i vrata (Oral, Head and Neck Cancer Awareness Week), koji se ove godine obilježava od 16. do 22. travnja, na Klinici za dentalnu medicinu KBC-a Rijeka i Fakultetu dentalne medicine Sveučilišta u Rijeci organizira se Dan otvorenih vrata. Ova se akcija provodi širom svijeta s ciljem prepoznavanja karcinoma usne šupljine u ranoj fazi.

U Danu otvorenih vrata Odjel za oralnu medicinu Klinike za dentalnu medicinu (Krešimirova 40, I. kat, ordinacija br. 2) omogućit će u petak, 21. travnja od 10 do 14 sati zainteresiranim građanima pregled usne šupljine bez narudžbe i uputnice.

Rak usne šupljine, odnosno oralni karcinom šesti je najčešći oblik raka na svijetu.

Nažalost, ponekad se otkrije u uznapredovanom stadiju kada je ishod liječenja neizvjestan. Posebno ranjive skupine za ovaj oblik raka jesu muškarci, pušači, konzumenti alkohola, osobe s oslabljenim imunosnim sustavom i osobe koje u obitelji imaju oboljele od karcinoma usne šupljine.

Stoga, u Danu otvorenih vrata pozivamo naročito njih da izdvoje malo vremena za sebe i dođu na pregled koji će raditi specijalisti i specijalizanti oralne medicine. Kratak i jednostavan pregled usne šupljine i dijagnostika u početnoj fazi bolesti mogu spasiti život.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari