TREĆU GODINU ZA REDOM

Poznati dobitnici nagrade Grada Rijeke „AmbasadoRI odgoja i obrazovanja“ za 2021. godinu

Poznati dobitnici nagrade Grada Rijeke „AmbasadoRI odgoja i obrazovanja“ za 2021. godinu

Početkom 2022. godine bit će održana svečana dodjela nagrada Grada Rijeke „AmbasadoRI odgoja i obrazovanja“ koju Grad Rijeka treću godinu za redom dodjeljuje djelatnicima u odgojno-obrazovnom sustavu.

S ciljem posebne valorizacije individualnog doprinosa odgoju i obrazovanju odgojno-obrazovnih radnica i radnika iz riječkih predškolskih i osnovnoškolskih ustanova, smisao ove nagrade je isticanje neprocjenjive uloge proaktivnih, inovativnih i predanih odgojno-obrazovnih radnika u procesu prepoznavanja i razvoja potencijala sve djece, u izgradnji održive i demokratske škole, a time i uspješne i sretne zajednice.

Nagrada za 2021. godinu bit će dodijeljena Josipi Kuretić, psihologinji iz Dječjeg vrtića Rijeka, pedagoginji Bojani Marin iz Osnovne škole Eugen Kumičić i Ani Marinić, profesorici geografije iz Osnovne škole Podmurvice.

Prethodne su dvije školske godine značajno obilježene aktualnom pandemijom bolesti COVID-19 te su po mnogočemu bile drugačije od prethodnih.

Sa sobom su donijele nova pravila i nove obrasce življenja, a teret ovih promjena velikim je dijelom bio upravo na odgojno-obrazovnim radnicama i radnicima.

Učiteljice i učitelji, odgojitelji i odgojiteljice, stručni suradnici i suradnice, ravnatelji i ravnateljice pokretači su znanja, inovacije, tolerancije i razumijevanja te su time snažan temelj razvoja svakoga društva. U ovim su izazovnim vremenima, obilježenima zdravstvenom, ekonomskom pa čak i ljudskom krizom, upravo su oni podnijeli ogroman teret i još jednom pokazali veliko srce, solidarnost, empatiju, strpljenje te viziju i izuzetno znanje i stručnost. Predano su  generirali primjere dobre prakse, proaktivno se suočavali s raznim izazovima i hrabro uvodili brojne odgojno-obrazovne inovacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari