MUČAN PRIZOR

Galerija | Poznati riječki liječnik objavom izazvao burne reakcije: “Želim da mu se tako nešto slično desi u obitelji”

Foto: Facebook/L.B.

Jučer je u nesretnom događaju u prometu na području Škurinja smrtno stradala srna

Srna je uginula u mukama jer se vozač koji ju je udario vozilom nonšalantno odvezao ne pozvavši dežurne službe na reakciju kako bi možda spasile nedužnu životinju, ili joj barem ublažile muke.

Na taj izrazito mučan i tužan prizor naišao je poznati riječki obiteljski liječnik Leonardo Bressan koji je potresen viđenim napisao prilično oštru objavu na najvećoj društvenoj mreži odnosno poruku odbjeglom vozaču koju je zaključio riječima “Onome tko ju je udario autom i otišao želim da mu se tako nešto slično desi u obitelji”.

Objava je naišla na velik odjek potresene javnosti, ali i neke osude Bressanove poruke onome tko je ubio srnu.

Objavu Leonarda Bressana prenosimo u cijelosti:

Katastrofa u organizaciji gradskih dežurnih službi, u tzv. “Novom ritmu grada”?

Pri izlasku iz Pevexa na Škurinjama, u 11h sam naišao na mladu srnu (nema ni godinu dana) koju je nesavjesni vozač na raskrižju oborio vozilom i nije se ni zaustavio niti zvao nekoga…

Stao sam ispred nje, stalo je još nešto ljudi, ona ozlijeđena leži na cesti, bori se za svaki udah, odmah donosimo svježu vodu, polijevamo je, na suncu smo, zovem odmah Veterinarsku stanicu, zovem i Komunalno redarstvo, 11,10h, kažu doći će….

U 11,25h mala srna ugiba.

Čekamo i dalje, sada je 11,45h, stiže ekipa iz Veterinarske stanice da preuzmu to beživotno mlado…

Onome tko ju je udario autom i otišao želim da mu se tako nešto slično desi u obitelji, to je nečovjek…“, napisao je Bressan.

Uslijedio je niz pozitivnih, ali i nekoliko negativnih reakcija od kojih prenosimo ovu:

Leonardo Bressan, oprosti, ali mislim da je reakcija malo pretjerana. Ja bih tom nečovjeku možda poželio da mu auto udari psa ili mačku, premda bi i to bilo jako ružno s moje strane, ali nikad ne bih poželio da mu se to dogodi, kako kažeš, “… u obitelji …”. Možda je prikaz incidenta malo nesretno sročen, ali zvuči kao da mu/joj netko želi da mu/joj strada dijete, žena, otac, majka …? Budući da to ne povezujem s tobom, reagiram ovako. Sorry i pozdrav!“.

Ne sumnjamo da će se ova rasprava i dalje razvijati, no ne treba izgubiti iz vida da se reakciju duboko potresena i uznemirena čovjeka – i pritom liječnika – i može razumjeti, ali doista bešćutan potez vozača koji se samo udaljio s mjesta događaja ne može se opravdati ni razumjeti – nikako!

Foto: Facebook/L.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari