PREDIZBORNO NASLIKAVANJE: Političari u Rijeci okupili se na svečanosti kopanja jame!?

Deset dana uoči izbora moguće je i nemoguće. Obilaze se gradilišta i svečano puštaju u rad sale s medicinskim uređajima na kojima pacijenti na preglede neće moći još danima…

U predizborno vrijeme I kopanje jame postaje svečanost. Gomila ljudi baš zato je stigla na livadu kraj sušačke bolnice. Pojavili su se političari svih opcija, lokalni I državni. Nitko ni pogledom nije okrznuo nekolicinu radnika koji su na rubu gradilišta čekali kraj protokola.

Prvi dan kopanja jame iznad koje bi trebali niknuti novi bolnički objekti koji se čekaju desetljećima. Obilasci političara deset dana uoči izbora ljute pacijente.

Ministrima zdravlja, ali i prometa predstavljen je novi CT vrijedan gotovo šest milijuna kuna, ali poslužio je samo kao kulisa za slikanje jer u rad neće bar deset dana. KBC očajnički treba mamograf.

“Tu smo zaista dno dna, nažalost. Tri ministra su do sada uspjela odbiti završeni natječaj jer uvijek upadnemo u neke nove izbore i uvijek ovi prekriže ovo što su ovi prethodni dali”, kaže predstojnik Zavoda za radiologiju KBC Rijeka Damir Miletić.

S 22 i pol milijuna kuna otvorena je i nova barokomora. Samo danas i samo za uzvanike. Narod će čekati bar dva mjeseca.

Za devet mjeseci jama bi trebala biti iskopana. Na njoj će, kažu, biti bolnica za mame i bebe, bolnički laboratoriji i podzemne garaže.

“Trebalo bi biti gotovo do 12. mjeseca 2019. godine”, kaže ravnatelj KBC Rijeka Davor Štimac.

Ministar tvrdi da će se 750 milijuna kuna naći kroz kredite HBOR-a.

“Ono što je važno je naša namjera koja je jasna od prvog dana od kada smo došli na ministarstvo da ćemo mi krenuti u izgradnju riječke bolnice”, uvjerava ministar zdravlja Dario Nakić.

Prvi čovjek grada Rijeke pita se je li samo dobra namjera dovoljna i na konkretnom primjeru opisuje odnos države prema Rijeci. Naime, danas započeti radovi na iskopima nove bolnice koštaju 16 milijuna kuna, čak 14 će platiti KBC Rijeka, a samo dva milijuna kuna dat će država.
Maja Brkljača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari