PRVIH 10 GODINA RADA FAKULTETA

Video | Predsjednik Milanović je u Rijeci imao što vidjeti: Pogledajte čime Fakultet zdravstvenih studija oduševljava studente i javnost

U sklopu programa obilježavanja prvih 10 godina rada Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, fakultet je posjetio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Prilikom svog posjeta predsjednik se susreo s vodstvom Fakulteta na čelu s rektoricom prof.dr.sc. Danielom Malnar. U pratnji djelatnika fakulteta predsjednik je obišao Kabinete sestrinstva, fizioterapije i primaljstva gdje su studenti fakulteta održati demonstracije vještina koje su stekli tijekom svog obrazovanja.

Također, predsjednik je prisustvovao predstavljanju rada Centra za bioetiku „Fritz Jahr“ kao i časopisa World od Health.

Uz dekanicu i djelatnike Fakulteta s predsjednikom su se ovom prilikom susreli i riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski te župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

Predsjednik Milanović čestitao je fakultetu na prvih deset godina rada i istaknuo kako su zanimanja za koja se mladi obrazuju na ovom fakultetu izuzetno važna za podizanje kvalitete zdravstvenog sustava. „Smrtnost na intenzivnim odjelima u bolnicama u Rijeci je za vrijeme Covid pandemije bila najmanja. To vidim kao posljedicu djelovanja jedne doktrine koja se provodi sada veći određeni niz godina i može biti orijentir kako se kvalitetno može raditi po najvišim svjetskim standardima“, istaknuo je Milanović.

Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci jedini je fakultet u Republici Hrvatskoj isključivo i u potpunosti usmjeren prema preddiplomskom i diplomskom (sveučilišnom) obrazovanju ne liječničkih kadrova u zdravstvu – medicinskih sestara/tehničara, fizioterapeuta, primalja, radioloških tehničara i kliničkih nutricionista.

Fakultet zdravstvenih studija, u tradiciji koju baštini od Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, od kojega je i nastao, paralelno obavlja i razvija obrazovnu i znanstvenoistraživačku djelatnost te valja istaknuti kako studenti tijekom studija stječu integrirano predmetno znanje i vještine, mogućnost samostalne i kritičke procjene znanja, rješavanja specifičnih pitanja, bavljenja istraživačkim radom, te, naposljetku, poznavanje važnijih etičkih pitanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari