U ORGANIZACIJI AUTOKLUBA

Galerija | Predstava „Hakove prometne pustolovine“ uči djecu o važnosti sigurnosti u prometu

U organizaciji Autokluba Rijeka u HKD-u na Sušaku izvedena je predstava „Hakove prometne pustolovine“ namijenjena učenicima prvih razreda osnovnih škola grada Rijeke i okolnih gradova i općina, a koja za cilj ima učiti djecu o važnosti sigurnosti u prometu.

Glazbena predstava „Hakove prometne pustolovine“ nastala je u suradnji Autokluba Rijeka i Udruge Loptica. Kroz glazbu i igru, na zabavan način, likovi u predstavi upozoravaju djecu na opasnosti koje ih vrebaju u prometu, ali i na pravilno i poželjno ponašanje u prometu.

Predstava u režiji Serđa Dlačića prvi puta je izvedena 2000. godine, a do sada ju je pogledalo više od 25.000 djece. Autor priče je Mladen Kušec, glazbu potpisuje Olja Dešić, autor scenografije je Vojo Radoičić, a u predstavi glume odgajateljice riječkih dječjih vrtića koje su odlično su oživjele maštovite likove: malog izgubljenog dinosaurusa HAK-a, dječaka i djevojčicu koji mu pomažu da preživi u prometu, opasnog vozača i sveprisutnog policajca kojemu je zadatak paziti da svi poštuju prometna pravila i znakove.

Znanje i pozitivne navike koje usvojimo u najranijem djetinjstvu primjenjujemo cijeli život. Rukovodeći se ovom tezom Autoklub Rijeka ulaže znatan trud i sredstva u nastanak i provedbu programa i projekata s temom prometne edukacije i razvijanja prometne kulture namijenjenih najmlađima.

„Djeca kroz zabavne sadržaje lakše usvajaju znanja, a nadamo se da će roditelji i učitelji iskoristiti ovu predstavu kao povod da s djecom ponove osnovna pravila sigurnog ponašanja u prometu i svojim pozitivnim primjerom pokažu kakvo ponašanje od djece očekuju“, poručuju iz Autokluba Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari