PREDSTAVA ZA SVE GENERACIJE: Božić je veseliji uz riječki balet i nestašnu djecu!

Plesnu predstavu za sve generacije „Veseli Božić nestašne djece” Zajc Dance Laba u sklopu programa Riječko kazalište mladih „Kamov” koreografirala je Maša Kolar, a premijerno će plesati članovi Baleta HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 9. prosinca 2017. u 19.30 sati u HKD-u na Sušaku

Božić, Božić, Božić, konzumerizam, zarada, kič, svuda blagdansko ludilo, a djeca nakon svega žele biti i ostati – djeca, i to nestašna, koja ipak još uvijek potajice vjeruju u dobar duh Božića i Djeda Božićnjaka! Izokrenute vrijednosti, otuđenost, jurnjava, neumjerenost, gužve u trgovinama, gomile crvenog ukrasnog papira – na što se to obiteljski blagdan sveo?!

Ksenija Duran Krutova, Maria del Mar Hernandez, Nika Lilek (u alternaciji s Kyoko Fukai), Laura Orlić, Michele Pastorini i Tea Rušin pokazat će kako se energično i plesno izvući iz tih kaotičnih blagdanskih situacija i blagdanskog ludila.

Veselu i duhovitu plesnu predstavu Maša Kolar koreografirala je na glazbu Jina Takemota i Ala Hirta.

Kroz kontrast plesnih brojeva koji su na rubu spektakla i u skladu s blagdanskim kičem, te plesnih brojeva koji su intimni, pokušat će prikazati na što se nekadašnji obiteljski blagdan sveo danas. Božićna baletna priča za male i velike, klince i klinceze, njihove prijatelje i roditelje najljepši je plesni podsjetnik na istinski dobri duh Božića i ono što bi trebao biti. Kostimografiju i rekvizitu osmislila je Petra Dančević Pavičić, a za riječku premijeru adaptirala Aleksandra Ana Buković. Svjetlo je oblikovao Nuno Salsinha, a adaptirao Dalibor Fugošić.

Predstava traje oko 40 minuta i izvodi se bez pauze.

Reprize predstave su 11. i 12. prosinca u 12.00 i 19.30 sati, 16. i 23. prosinca u 12.00 sati.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari