Riječko kazalište mladih “Kamov” upisuje djecu i mlade u dramski i plesni studio

Riječko kazalište mladih „Kamov”, učilište HNK Ivana pl. Zajca, upisuje treću generaciju polaznika!

Ove sezone organizirana su dva studija: dramski studio za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te baletno-plesni studio za djecu i mlade od 14 do 25 godina.

Audicija za dramski studio održat će se 24. rujna 2019. u 17 sati za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole u prostoru Delte 5, dok će se audicija za srednjoškolski uzrast održati u 19 sati.

Audicija za baletno-plesni studio održat će se 25. rujna u 18 sati u baletnoj dvorani HNK Ivana pl. Zajca, (Strossmayerova 1).

Dramski studio

Dramski studio u protekle je dvije sezone ostvario nekoliko produkcija poput predstave „Snježna bajka 2″, uspješnice koju je u samo nekoliko blagdanskih dana pogledalo više od 5 tisuća djece. Sezonu 2017./2018. mali su glumci i glumice završili predstavom „Čarobnjak iz Oza”, dok su se za kraj prošle sezone predstavili predstavom “Ba(j)ke nisu krive”.

Dramski studio, u sklopu cjelogodišnjeg programa, djeci i mladima omogućava upoznavanje s brojnim kazališnim temama i kazališnom tradicijom naših prostora. Program uključuje rad na dramskim situacijama i karakterima, improvizacijama, Forum teatru, scenama iz različitih dramskih tekstova te osnove iz područja glume, pjevanja i scenskog pokreta, što će u konačnici rezultirati završnom kazališnom produkcijom na kraju sezone.

Za polaznike će i ove sezone biti organizirani odlasci na predstave, kao i studijsko putovanje u Zagreb, a bit će uključeni i kao glumci/statisti/pjevači u produkcijama HNK Ivana pl. Zajca. Planirane su suradnje s brojnim organizacijama i ustanovama koje djeluju u području odgoja i obrazovanja, ali i projekti kojima će se kazalište za djecu i s djecom povezivati s drugim medijima i umjetnostima; od radio-drame do rada na filmu.

Na taj način Riječko kazalište mladih Kamov ove sezone neće biti samo dramski studio već i generator manjih, dodatnih kazališnih projekata za djecu i mlade, koji pomažu odgajati novu, aktivnu publiku, onu koja će promišljati i voljeti kazalište.

Voditelji radionice su Nikolina Hrga i Igor Vlajnić, a radionice iz područja glume i plesa vodit će i glumci i glumice te baletni umjetnici i umjetnice ansambla Hrvatske drame i Baleta riječkog kazališta!

Baletno-plesni studio

Baletno-plesni studio upoznati će polaznike s čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika, te razvijati kreativnost kroz improvizacijske tehnike.

U dodatnim oblicima nastave uključit će ih u vlastitu scensku izvedbu putem kontinuiranih produkcija. Voditelji baletnog studija bit će iskusni pedagozi: Irina Köteles i Andrei Köteles za klasični balet, te Michele Pastorini i Hugo Rodrigues za suvremeni ples.

Naglasak u radu pedagoga bit će, s jedne strane stvaranje svijesti o samosvojnosti klasičnog baleta, a s druge strane stvaranje edukacijske platforme koja koncepte suvremene plesne tehnike usko povezuje s drugim estetsko-umjetničkim područjima. Stručno vođeni kroz sadržaj studija koji je usklađen s uzrastom polaznika, njihovim dobnim psihofizičkim mogućnostima i tematskim aspiracijama, učenici će ovim programom dobiti adekvatnu pripremu koja je potrebna za upis na akademije u području plesne umjetnosti.

Predbilježbe za pristupanje audiciji i upis u novu sezonu primamo putem e-maila na adresu kamov@hnk-zajc.hr do 20. rujna, a više informacija možete dobiti i na broju 099 702 23 61. Pratite službenu web stranicu Kazališta te Facebook stranicu RKM Kamov!

Veselimo se novim „kamovcima” i još jednoj, uzbudljivoj edukacijskoj sezoni u Kazalištu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari