LOKALNI IZBORI

Predstavljanje kandidata za zamjenika načelnika Općine Matulji Eduarda Baćića i osnova programa SDP-a Matulji za naredni mandat

Vedran Kinkela, kandidat SDP-a i HSU-a za načelnika Općine Matulji, predstavio je kandidata za svog zamjenika – Eduarda Baćića, diplomiranog agronoma i direktora Regionalne veletržnice Rijeka-Matulji kao i osnove programa s kojima SDP ide u osvajanje još jednog mandata.

„SDP Matulji nakon nekoliko uspješnih mandata u kojima su realizirani kapitalni projekti poput Zdravstvenog centra, Amfiteatra, dogradnje Osnovne škole u Matuljima, uređenja Memorijalnog centra Lipa pamti i drugih, ulazi u izbornu utrku s mladim ljudima koji donose svježe ideje i nastavljaju bržu realizaciju započetog i zacrtanog programa SDP-a. Osnove programa nastavljaju se na SDP-ove projekte koji su već godinama u prostornim planovima ili u proračunu.“ – kazao je Kinkela.

Fokus u naredne četiri godine SDP stavlja na uređenje osnovne infrastrukture u svim mjestima Općine Matulji, na rješavanje prometnog kaosa u centru Matulja s organizacijom besplatnog parkinga i nižom cijenom u garaži. Problem javnog prijevoza rješavat će se koncesijama, a kreće se u rješavanje i obnovu dotrajalih nerazvrstanih cesta.

Velika pažnja usmjerava se na održivi razvoj i ekologiju, izgradnju kompostane, organiziranije sakupljanje otpada, poticanje ugradnje solarnih panela, obnovu javne rasvjete LED tehnologijom, mjerama za otvaranje novih OPG-ova…

Cilj je i vrtić dostupan svakom djetetu i difuzni razvoj objekata po općinskim prostorima u manjim mjestima, a razvijat će se i novi specijalizirani programi poput vrtića u prirodi za što Općina Matulji ima sjajne preduvjete. U planu je izgradnja POS stanova, projekta koji je u prostorno-planskoj dokumentaciji već godinama te realizacija projekta Doma za umirovljenike.  Jedan od prioriteta je i nastavak razvoja radnih zona, prvenstveno brži razvoj Miklavije te ostvarivanje partnerskog odnosa s poduzetnicima kroz osnivanje Gospodarskog savjeta u kojem će sjediti upravo naši matuljski gospodarstvenici, koji najbolje znaju što im treba i na koji način im općina može pomoći.

„Svjesni smo sporosti rješavanja brojnih projekata o kojima se govori već niz godina. Upravo iz tog razloga otvaramo općinsku upravu građanima i gospodarstvenicima sa željom da nam budu partneri u rješavanju njihovih pitanja. Obojica dolazimo iz realnog sektora i znamo što muči ljude, stoga želimo bržu i otvoreniju Općinu. Građane ćemo uključiti u cijeli proces od kreiranja proračuna, do uvida u račune i njihove predmete kako bi transparentnost došla na prvo mjesto. Također, želim da Općina Matulji  bude partner Turističkoj zajednici kao što je bila nekad.“ – kazao je Baćić.

Mi smo tim koji može realizirati ovaj program i stati ponovno ispred naših birača za četiri godine s konkretnim rezultatima! Vjerni jednoj stranci donosimo stabilnost u razvoju svakog kutka naše općine, zaključili su Vedran Kinkela i Eduard Baćić.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari