LOKALNI IZBORI

Gari Cappelli predstavio svoje kandidate za zamjenika župana Primorsko-goranske županije

Pixsell

Kandidat za župana Primorsko-goranske županije Gari Cappelli danas je na Molo Longu, kod putničkog terminala na lukobranu, predstavio kandidata i kandidatkinju HDZ-a za svoje zamjenike – Denisa Vukorepu i Sanju Beljan Brkić.

“Dok se neki voze mi radimo i stvaramo”, istaknuo je Cappelli prilikom predstavljanja svojih kandidata za dožupana i dožupanicu – Denisa Vukorepu, ravnatelja Lučke uprave Rijeka i Sanje Beljan Brkić.

Photo: Nel PavleticPIXSELL

“Mi ne obećavamo poput njih jednu školu u četiri godine, mi zasučemo rukave, a planirano i obećano izvršimo. Veliki projekt izgradnje luke Mrtvaška u vrijednosti od 80 milijuna kuna, dokaz je da radimo. To je prvi puta u povijesti da će velika trajektna luka koja tamo niče povezati Novalju, Rab i Zadar, odnosno tri županije- Primorsko – goransku, Ličko – senjsku i Zadarsku županiju.”, poručio je Cappelli.

Photo: Nel PavleticPIXSELL

“Boje naše županije simbolično su zeleno i plavo, a ja smatram da je upravo ovakvo kvalitetno povezivanje ono što potvrđuje značaj tih boja – a nas troje to znamo i možemo objediniti. Moji kandidati su snažni ljudi, prepoznatljivi po svojem dosadašnjem radu i zajedno sa mnom čine ljude iz realnog sektora koji dobro razumiju problematiku.”, dodao je Cappelli.

Photo: Nel PavleticPIXSELL

“Mi smo spasili brodogradilište i sačuvali 850 radnih mjesta i preko 300 kooperanata u brodogradilištu. Vukorepa kao moj dožupan bavit će se upravo daljnjim razvojem gospodarstva i luke, malim i srednjim poduzetništvom, a da to zna pokazao je i kroz godine ranijeg rada.

Photo: Nel PavleticPIXSELL

Sanja dolazi iz Gorskog kotara, a znamo koliko je taj kraj zapušten – sjećamo se onih snježnih oluja i šteta nanešenih Gorskom kotaru, ukidanja Zakona o brdsko planinskom kraju i svih šteta koje su iz toga proizašle. Zato će Sanja najbolje znati kako se suočiti s popravljanjem stanja ovog dijela naše županije. Ja ću se nadovezati radom na povezivanju otoka, stvaranju ekoloških otoka, a iskoristit ću i sve svoje znanje i iskustvo koje imam u oblasti turizma.”, poručio je danas Cappelli.

Photo: Nel PavleticPIXSELL

“Vukorepa je čovjek gospodarstvenik, sa iskustvom u velikim infrastrukturnim projektima u riječkoj luci gdje ima zavidnih 33 godine radnog staža i dva mandata u funkciji predsjednika uprave Luke.”, naglasio je Cappelli.

Vukorepa se nadovezao apostrofirajući svoj planove koji se svode na investicije i rast.

Izdvojio je tri velika projekta; zonu Miklavija za koju imaju interes koncesionari Zagrebačke obale, daljnje investiranje u lučku infrastrukturu i projekt željeznice prema otoku Krku čiji bi jedan dio dolazio i do Zračne luke Rijeka.

!Ovi projekti će dovesti do ostanka mladih ljudi u županiji i gradu Rijeci zbog većih mogućnosti zapošljavanja otvaranjem visokokvalitetnih radnih mjesta i svakako povećavanja plaće.”, istaknuo je Vukorepa.

Prilikom predstavljanja kandidatkinje za dožupanicu Beljan Brkić, Cappelli je istaknuo da ona dolazi iz Gorskog kotara, “dijela županije koji je nezasluženo slabije razvijen i koji više godina stagnira”.

“Puno je razloga uticalo na navedene probleme, a Belja Brkić nabolje poznaje svoj kraj i sve što je potrebno hitno napraviti kako bi se popravilo stanje Gorskog kotara i iskoristio njegov veliki potencijal.”, naglasio je Cappelli.

Sam Cappelli, kako je rekao, usmjerit će svoje aktivnosti na povezivanje otoka, stvaranje ekoloških otoka i u unapređenje turizma obzirom da ima dugogodišnje iskustvo u tom sektoru, a to su reference koje puno obećavaju.

Smatra da on i njegov tim spadaju u one koji imaju znanje, mogu i hoće učiniti i pokazati će uspjehe djelima, a ne obećavanjem.

Photo: Nel PavleticPIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari